Košarka

Siena prejaka i za Pao

Branko Barić • četvrtak, 28.02.2008.

Momčad Montepaschi Siene nastavlja svoj marš prema četvrtfinalu najelitnijeg euorpskog natjecanja. Do treće pobjede u skupini D stigli su na svom parketu protiv Panathinaikosa za kojeg igraju hrvatski reprezentativci Nikša Prkačin i Andrija Žižić...

Susret su bolje otvorili gosti na krilima Mikea Baptistea i tako natjerali trenera Montepaschija Simonea Pianigiania da prvi pozove time-out pri rezultatu 3:9. Kratki predah urodio je plodom budući da domaćini nakon toga prave seriju 10:0, pa minutom odmora odgovara i Željko Obradović. Prvih deset minuta igre završilo je rezultatom 22:19, a neizvjesna borba nastavila se i u drugoj četvrtini. Pogotkom Žižića Grci su se na kratko ponovno vratili u vodstvo (22:23), ispostavit će se i posljednji put u ovom susretu. U ritmu koš-za-koš igralo se sve do velikog odmora na koji se odlazi rezultatom 43:40 za momčad iz Siene.

Sjajna obrana domaćih početkom drugog poluvremena rezultirala je sa samo dva primljena pogotka u pet minuta igre, što im je omogućilo prvi ozbiljniji rezultatski bijeg u susretu na 11 razlike (53:42). Tu prednost Siena je držala u narednih par minuta i činilo se da je u potpunosti preuzela kontrolu nad susretom, no onda Terrell McIntyre, koji je do tada odigrao briljantno, dobiva zbog prigovora tehničku pogrešku od strane sjajnog sudačkog trojca Rems, Garcia Ortiz, Rižik.To je dalo novi poticaj gostima koji početkom posljednje dionice dolaze na samo minus tri (67:64). Drama traje do četiri minute prije kraja kada je na semaforu 72:68, a onda se ukazuje Shaun Stonerook koji veže dvije trice u nizu i defintivno prelama susret. Konačna pobjeda Siene, koja je šutirala odličnih 14/25 za tri poena i natjerala Atenjane na čak 20 izgubljenih lopti, rezultatom 84:75 apsolutno je zaslužena i sada su Talijani gotovo već jednom nogom među osam najboljih.

Bootsy Thornton predvodio je domaće s 23 poena, McIntyre je dodao 13, Romain Sato 11, a Stonerook deset. Batiste je postigao 20 poena za zelene, Dimitris Diamantidis 17, a Šaras Jaskevičius 16. Andrija Žižić je na parketu proveo 12 minuta i za tovrijeme postigao sest poena uz četiri skoka, dok Prkačin nije niti ulazio u igru.

Montepaschi ostaje na čelju skupine s omjerom 3-0, dok Panathinaikos sadm ima jednu pobjedu i dva poraza. U četvrtak se u Beogradu sastaju Partizan i Efes, a Beograđani moraju pobijediti ukoliko žele ostati u utrci za prolaz dalje.

Skupina D, 26. veljače: Montepaschi Siena – Panathinaikos 84:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!