Košarka

Barać u Jazinama

Branimir Korać • četvrtak, 28.02.2008.

Posljednji sudionik osmine finala Uleb kupa je momčad Pamese iz Valencije. U uzvratnom dvoboju Pamesa je nadoknadila zaostatak iz prvog susreta s Panioniosom i izborila dvoboj sa Zadrom za prolaz u četvrtfinale…

Zadarska publika imat će priliku vidjeti na djelu hrvatskog reprezentativca Stanka Baraća. Baraćeva Pamesa uspjela je u uzvratu nadoknaditi zaostatak od 11 poena iz prvog dvoboja i plasirati se u osminu finala.

Panionios se odlično držao u prvom poluvremenu, na velikom odmoru imao je zaostatak od svega pet poena, no već uoči posljednje dionice Pamesa je bila na željenih plus 11. U zadnjih pet minuta igra Panioniosa se posve raspala i Pamesa je odjurila do visoke pobjede. ''Igrali smo jako dobro u obrani do tih zadnjih pet minuta. Napadački cijelu utakmicu nismo bili dobi, ovo je prema naprijed naša najlošija utakmica otkad sam ja ovdje. Možemo žaliti, Pamesa je bila nervozna i mogli smo poći'', tumačio je nakon susreta trener Panioniosa Nenad Marković.

Najbolji kod Pamese bili su Ruben Douglas s 26 poena (7/14, 6/12 za tricu) i Shammond Williams sa 16 poena (5/9, 5/7 trica) i šest asistencija. Stanko Barać za četiri minute upisao je skok, izgubljenu loptu, osobnu pogrešku i promašen šut za dva. Kod Panioniosa najistaknutiji bili su Ioannis Kalampokis s 14 poena (4/10) i Giannis Giannoulis s deset poena (3/6).

Uleb kup, šesnaestina finala, drugi susret:
Pamesa – Panionios 82:61 (59:70).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!