Tenis

Kraj za tri nositeljice

Branko Barić • četvrtak, 28.02.2008.

Prvo kolo WTA turnira u Acapulcu nije ponudilo nikakva uzbuđenja za nositeljice, pa smo za prva iznenađenja morali čekati osminu finala. Turnir je u srijedu ostao bez trećepostavljene, petopostavljene i šestopostavljene igračice u ždrijebu - Klare Zakopalove, Sare Errani i Yvonne Meusburger...

Poraz Zakopalove i ne može se baš smatrati prvoklasnom senzacijom, budući da je s druge strane mreže stajala iskusna 33-godišnja Jill Craybas. Amerikanka je sa 6:1 projurila prvim setom, a sedam godina mlađa Čehinja odgovorila je u drugom sa 6:4. Treći set bio je do kraja neizvjestan i pobjednicu je trebalo tražiti u ruletu 13. igre. Nakon 2 sata i 22 minute bespoštedne borbe, Craybas je ta koja je slavljenički napustila teren. Ovo je 78. igračici ulazne liste najbolji rezultat sezone nakon finala u Pattayi početkom ovog mjeseca.

Marija Koriceva, 68. igračica svijeta, iz turnira je izbacila deset mjesta bolje rangiranu Saru Errani. Talijanka je parirala samo u prvom setu, no brojne dvostruke pogreške (njih sedam) koštale su je seta. Do kraja se susret pretvorio u laganu šetnju za Ukrajinku, koja je prvi put ove sezone izborila četvrtfinale na nekom WTA turniru.

Najveće iznenađenje je pobjeda Ivete Benesove, 135. igračice svijeta protiv Austrijanke Yvonne Meusburger. Ljevoruka Čehinja potpuno je nadigrala šestu nositeljicu u prvom setu, dok je u drugom za razliku od protivnice iskoristila ponuđene prilike i slavila sa 7:5.

Flavia Pennetta i Alize Cornet uvjerljivim su pobjedama opravdale ulogu najvećih favorita za naslov u Acapulcu. Talijanka je sa 6:2 i 6:3 svladala Juliu Schruff, a 18-ogodišnja Francuskinja je sa 6:2, 6:0 ispratila domaću igračicu Melissu Torres Sandoval.

WTA Acapulco, 27. veljače: Pennetta (Italija, 1) – Schruff (Njemačka) 6:2, 6:3, Cornet (Francuska, 2) – Sandoval (Meksiko, WC) 6:2, 6:0, Craybas (SAD) – Zakopalova (Češka, 3) 6:1, 4:6, 7:6(2), Koriceva (Ukrajina) – Errani (Italija, 5) 7:5, 6:1, Benešova (Češka) – Meusburger (Austrija, 6) 6:1, 7:5, Kanepi (Estonija, 7) – Dominguez Lino (Španjolska) 6:7 (1), 6:1, 6:3, Gallovits (Rumunjska, 8) – Cetkovska (Češka) 6:4, 6:3, Cristea (Rumunjska) – Sanchez (Francuska) 6:1, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!