Tenis

Neće baš svaki dan

Ivor Krapac • četvrtak, 28.02.2008.

Utorak je odnio prve dvije nositeljice, Venus Williams i Tatianu Golovin, dok se dan kasnije na WTA turniru u Memphisu sve vratilo u normalu. Na terenu su bile tri nositeljice, sve tri otišle su u četvrtfinale...

Trećepostavljena Shahar Peer preskočila je i drugu prepreku prema ponavljanju prošlogodišnjeg finala sa 6:0, 3:6 i 6:2 protiv Mađarice Melinde Czink, u meču s dva preokreta. Izraelka je, kako se činilo, bila na putu glatke pobjede dobivanjem prvih osam gemova u meču, no nakon što se Czink vratila, i ona je imala priliku za prolazak dalje, uz propušteno vodstvo od 2:0 u odlučujućem setu. Do kraja meča više nije uzela ni gem.

Peer će se u četvrtfinalu sresti sa sedmom nositeljicom, Šveđankom Sofijom Arvidsson, koja je dan ranije u osmini finala bila bolja od Stephanie Dubois.

Četvrtopostavljena Lindsay Davenport, glavna domaća nada u naslov nakon ispadanja Venus Williams, rezervirala je svoje mjesto među posljednjih osam s ekspresnih 6:1 i 6:1 protiv Ruskinje Jevgenije Rodine.

Trajalo je samo 50 minuta, dovoljno kratko da 31-godišnja Amerikanka zadrži dosta energije za četvrtfinalni izazov protiv šeste nositeljice, Dankinje Caroline Wozniacki, koja je sa 6:2 i 6:4 ispratila Michelle Larcher de Brito. Bio je to susret tenisačica koje kombinirano imaju godina skoro kao Davenport sama, ukupno 32 - Wozniacki će tek u srpnju napuniti 18, dok je Larcher de Brito krajem siječnja proslavila 15. rođendan.

Senzacionalne pobjednice nad vodećim nositeljicama nisu "preživjele" osminu finala. Češka kvalifikantica Petra Kvitova, na startu bolja od Venus Williams, nasukala se sa 6:7(6), 7:5 i 6:1 u korist Ruskinje Ale Kudrjavceve, dok je Amerikanku Bethanie Mattek, u prvom kolu jaču od Tatiane Golovin, sa 6:4 i 6:3 zaustavila Njemica Julia Görges.

WTA Memphis, 27.2.2008., osmina finala: Kudrjavceva (Rusija) - Kvitova (Češka, Q) 6:7(6), 7:5, 6:1, Erakovic (Novi Zeland, Q) - Liu (SAD, WC) 7:5, 6:3, Davenport (SAD, 4) - Rodina (Rusija) 6:1, 6:1, Wozniacki (Danska, 6) - Larcher de Brito (Portugal, WC) 6:2, 6:4, Peer (Izrael, 3) - Czink (Mađarska) 6:0, 3:6, 6:2, Görges (Njemačka, WC) - Mattek (SAD) 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!