Tenis

Ljubo teško do polufinala

Kristian Hohnjec • četvrtak, 28.02.2008.

Ivan Ljubičić plasirao se u polufinale Zagreb Indoorsa pobijedivši Teimuraza Gabashvilija 6:2, 6:7, 6:3. Nakon početne šetnje, Ivan se morao pošteno oznojiti kako bi potvrdio status favorita i ostvario već unaprijed upisanu pobjedu...

Meč teško da je mogao početi bolje za Ivana Ljubičića. Nije prošlo ni 11 minuta, a na semaforu je već bilo uvjerljivih 4:0. Naš tenisač igrao je veoma solidno, bekhend ga je služio, a nekoliko je puta pokazao sjajan osjećaj skraćujući loptu. Treba priznati i da je Gabashviliju u tim trenucima malo toga polazilo za rukom, stoga ne čudi Ivanova dominacija u početku - dobio je 11 od prvih 14 poena.

Set je Ljubo rutinski okončao sa 6:2 za 24 minute igre, no u nekoliko posljednjih gemova Rus se počeo dizati, a potvrdu toga dobili smo u drugom setu. Ljubičić je doduše već u prvom gemu izborio break priliku sjajnim bekendom uz liniju, međutim Teimuraz se spasio s dva dobra servisa.

Slika 1 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

Na novu šansu Ljubičić je morao čekati do 5:5. Rusu se tada zatresla ruka, triput je neprisiljeno pogriješio forhendom za 30:40. Duga izmjena, međutim, otišla je na stranu Gabashvilija, koji je nekoliko izjednačenja i Ivanovih pogrešaka kasnije osigurao tie-break.

U 13. igri Gabashvili je došao do prednosti odličnim bekend pasingom (4:1*), a velik promašaj Ljubičića dao mu je kapitalnih *5:2. Naš tenisač vratio se u igru dobivši sljedeća dva poena na servis Rusa, međutim kod *4:5 Gabashvili pogađa fantastičan bekend i treći set postaje neminovnost.

Slika 3 od 4.
Foto: Kristijan Komarica

U odlučujućem setu prvi do prilike stiže Gabashvili, no Ljubičić se uz par dobrih servisa uspijeva izvući 15:40 kod 2:2. Rasplet se dogodio već u sljedećem gemu. Nakon što je dobro returniravši osigurao break za 4:2, Ljubičić je bez problema priveo meč kraju - 6:3.

Ljubičić nije bio iznenađen dobrim otporom Gabashvilija: "Trenirao sam s njim u Australiji. Kad je u ritmu onda može pogađati s osnovne crte. Znao sam da je pun samopouzdanja, nisam očekivao da će biti lako". Prema svemu sudeći u polufinalu ga očekuje hrvatski derbi s Marijem Ančićem.

Slika 2 od 3.
Foto: Kristijan Komarica

"Nadam se da će Mario dobiti, da će nastaviti svoj povratak vrh. Vidjet ćemo, bilo bi lijepo da igramo nas dvojica jer bi imali Hrvata u finalu. Obojica odlično serviramo. Prilika na returnu biti će malo, zato je ključno tko će ih bolje iskorištavati", rekao je Ljubo.

Prvi nositelj turnira malo je razočaran skromnom posjetom: "Nije lijepo vidjeti tribine, ali što dalje turnir ide, ljudi dolaze. Četvrtak je, treba razumijeti ljude, još je meč na televiziji". Nakon Zagreba Ljubičić odlazi na tjedan dana u Monte Carlo, a potom putuju za Indian Wells gdje se igra turnir Mastes serije.

PBZ Zagreb Indoors, četvrtfinale: Ljubičić (Hrvatska, 1) - Gabashvili (Rusija) 6:2, 6:7(5), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!