Tenis

Najbolje ispale

Branimir Korać • četvrtak, 28.02.2008.

Četvrtfinale WTA turnira u Dubaiju bilo je kobno za dvije najbolje igračice svijeta. Prva tenisačica s WTA liste Justine Henin izgubila je od Talijanke Schiavone dok je drugoplasirana Ana Ivanović poražena od Dementijeve

U odličnom četvrtfinalnom dvoboju Francesca Schiavone senzacionalno je svladala Justine Henin u dva seta. Iako je iza Henin pauza zbog ozljede, očekivalo se kako će svladati Talijanku, međutim kako sama kaže – nije bila dovoljno hrabra. Nakon što je uzela prvi set, Schiavone je u drugom imala dvostruki servis i na 5:2 te 5:4 servirala za meč. No nervoza je učinila svoje i Henin je uspjela napraviti preokret te od 2:5 došla do 6:5 i izboriti tie-break. U 13. igri Schiavone je ponovno igrala sjajno i sa 7:4 prošla u polufinale.

Ovo je bio osmi dvoboj Schiavone i Henin i prva pobjeda Talijanke. ''Za pobijediti Justine morate biti na najvišem mogućem nivou, a ja sam to uspjela. Svaki poen koji igrate protiv nje je važan kao meč lopta i ne smijete se niti sekunde opustiti. Kod 5:2 u drugom setu nisam željela forsirati i to je iskoristila, prejaka je da me ne bi pritisnula. U tie-breaku sam rekla 'sad ili nikad', zaigrala agresivno i iskantno i uzela pobjedu'', prokomentirala je Schiavone.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Ana Ivanović još će pričekati na prvu pobjedu protiv Elene Dementijeve. Ruskinja je bila ponovno bolja, ovaj put iskoristila sjajan retern te njime frustrirala Ivanović koja nije svojim jakim servisima uspijevala stvoriti prednost. Posebice u trećem setu Dementijeva je pokazivala kako ima sjajan povratak servisa obzirom da je posve neutralizirala Ivanovićki njezin prvi servis koji je bio na 80 posto ubačaja.

Jelena Janković imala je najlakši posao u četvrtfinalu. Ona je igrala protiv Ane Čakvetadze koja joj je nakon gubitka prvog seta sa 6:1 predala meč zbog ozljede. U polufinalu Janković će igrati protiv još jedne Ruskinje, odlične Svetlane Kuznjecove koja je pokazala sjajnu formu pobjedom u dva seta protiv Amelie Mauresmo.

WTA Dubai, četvrtfinale:
Francesca Schiavone (Italija) – Justine Henin (Belgija, 1) 7:6(3), 7:6(4), Elena Dementijeva (Rusija, 8) – Ana Ivanović (Srbija, 3) 5:7, 6:3, 6:3, Jelena Janković (Srbija, 4) – Ana Čakvetadze (Rusija, 6) 6:1, predaja Čakvetadze, Svetlana Kuznjecova (Rusija, 2) – Amelie Mauresmo (Francuska) 6:1, 7:6(4).

WTA Dubai, parovi, četvrtfinale:
Chan/Chuang (Tajvan/Tajvan, 4) – Uhlirova/Voskoboeva (Češka/Rusija) 6:3, 6:4, Yan/Zheng (Kina/Kina) – Peschke/Stubbs (Češka/Australija, 3) 4:6, 6:2, 10:7, Srebotnik/Sugiyama (Slovenija/Japan, 2) – Petrova/Vesnina (Rusija/Rusija) 6:3, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!