Košarka

Efes otpušta četvorku, Cibona prati?

Branimir Korać • petak, 29.02.2008.

Generalni menadžer Efes Pilsena Engin Özerhun najavio je oštre sankcije protiv četvorice Amerikanaca koji su na preporuku američkog veleposlanstva odbili putovati u Beograd na euroligaški susret s Partizanom...

Andre Hutson, Drew Nicholas, Loren Woods i Rashad Wright po svemu sudeći bivši su igrači Efes Pilsena. Generalni menadžer Efesa izjavio je kako ova četvorka više neće nikada zaigrati u dresu Efesa te po povratku iz Beograda u Tursku najavio je sastanak na kojem će se raspravljati o sudbini ovih igrača.

"Bilo je određenih zabrinutosti, ali kada smo dobili potvrdu da ćemo gore biti posve sigurni, nije bilo razloga da ne krenemo na put. No ne možemo prisiliti niti jednog igrača da putuje, to je bila njihova odluka, nećemo za njima liti suze. Nisu napravili dobru stvar i što se mene tiče više nikada neće obući Efesov dres. Blatt ih je pokušao nagovoriti, nisu slušali, za nas obojicu oni su prošlost", izjavio je ljutiti Özerhun.

Özerhun tvrdi kako se na sastanku u utorak činilo kako će sve biti u redu i kako su igrači potvrdno nastupili o odlasku u Beograd obzirom da im je zajamčena potpuna sigurnost. No u srijedu, svega četiri sata prije puta predomislili su se. "U čemu je problem, Kuqo ima albansko državljanstvo pa nije radio probleme, a za njih je bio problem putovati. Što je s Blattom, Gregoryjem i Pennom, oni se nisu bojali", razočaran je bio GM Efesa.

Sudeći po ovim izjavama, Efes Pilsen ostaje bez četvorice važnih igrača. Na koji način će doći do raskida ugovora tek će se utvrditi, no jasno je kako se na tržištu pojavljuju četvorica izuzetno kvalitetnih igrača. Cibona je već davno u nekoliko navrata koketirala s Wrightom stoga ne bi bilo čudno da se kontakti obnove jer na ovoj poziciji Ciboni je potrebno pojačanje. Bez obzira što je potpisan Corey Williams, Tre Kelley je više na izlaznim vratima nego u prostoriji i eventualnim dogovorom s Wrightom, Kelley bi napustio klub. Jasno je kako je Wright vrlo skup igrač, no njegova kvaliteta uopće nije upitna...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!