Tenis

Pennetta prema petom finalu u Acapulcu

Maja Čeko • petak, 29.02.2008.

Nakon ispadanja tri nositeljice u osmini finala WTA turnira u Acapulcu, četvrtfinale nije donijelo veća iznenađenja. Prva i druga nositeljica, Flavia Pennetta i Alize Cornet nisu razočarale publiku u Acapulcu i ostaje mogućnost da se u finalu nađu dvije najbolje plasirane...

Flavia Pennetta, 30. igračica svijeta, u četvrtfinalu je igrala sa 71. igračicom svijeta Edinom Gallovits. Pennetta nije ušla dovoljno spremna u prvi set i bila je na rubu da prvi put na ovogodišnjem turniru traži pobjedu u tri seta. No takav rasplet gledatelji ipak nisu gledali jer se u 13. igri Pennetta pribrala i osvojila prvi set sa 7:6(4). U sljedećem setu Pennetta nije dopustila Gallovits previše prostora. Tek jedan osvojen gem u drugom setu značio je i kraj na ovogodišnjem turniru u Acapulcu za Rumunjku Gallovits.

Flavia će tako igrati za svoje peto finale na WTA turniru u Acapulcu. Izjavila je kako joj ipak preostaju još dva meča i da se neće požuriti proglašavajući se pobjednicom dok ne dobije i ta dva meča. Osim ovog meča, Flaviu očekuje i polufinale parova sa Marijom Elenom Camerin.

Kaia Kanepi i Sorana Cirstea odigrale su najzanimljiviji meč četvrtfinala. U prvom se setu činilo kako Kanepi neće imati previše problema sa sedamnaestogodišnjom rumunjskom tenisačicom. Ali, Cirstea je pokazala da se može vratiti u meč i drugi set je osvojila 6:4. Kanepi je tako jedina morala tražiti ulaznicu za polufinale u tri seta. I ovdje je 13. igra bila odlučujuća, a kao pobjednica je ipak izašla 68. igračica svijeta Kanepi.

Nakon što je izbacila Klaru Zakopalovu, treću nositeljicu u Acapulcu, Jill Craybas u četvrtfinalu se našla sa još jednom tenisačicom koja se može pohvaliti da je izbacila nositeljicu, s Ivetom Benešovom. 135. igračica svijeta ipak nije mogla protiv iskusne Craybas koja je dosta rutinski privela meč kraju rezultatom 6:4 i 6:1.

Posljednja polufinalistica je druga nositeljica i krvnik naše Jelene Kostanić-Tošić u prvom kolu Acapulca, Alize Cornet. Ona je protiv Koriceve imala najlakši posao. Bila je to glatka pobjeda u kojoj je svojoj protivnici u prvom setu prepustila četiri gema, a u drugom niti jedan.

WTA Acapulco, četvrtfinale: Pennetta (Italija, 1) – Gallovits (Rumunjska, 8) 7:6 (4), 6:1; Kanepi (Estonija, 7) - Cirstea (Rumunjska) 6:2, 4:6, 7:6(6); Craybas (SAD) – Benešova (Češka) 6:4, 6:1; Cornet (Francuska, 2) – Koriceva (Ukrajina) 6:4, 6:0.

WTA Acapulco, parovi, četvrtfinale: Camerin/Pennetta (Italija, Italija, 1) – Errani/Gabba (Italija, Italija) 7:6(3), 6:1; Benešova/Cetkovska (Češka, Češka) – Craybas/Jans (SAD, Poljska, 4) 6:3, 6:3; Cravero/Jozami (Argentina, Argentina) – Pelletier/Pin (Kanada, Francuska) 5:0, predaja; Llagostera Vives/Martinez Sanchez (Španjolska, Španjolska) – Dominguez Lino/Parra Santonja (Španjolska, Španjolska, 2) predaja Dominguez Lino i Parre Santonje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!