Tenis

Davenport projurila

Branimir Korać • petak, 29.02.2008.

Lindsay Davenport nastavlja s odličnim igrama u Memphisu, a u četvrtfinalu prošetala se protiv Wozniacki, sve bolje mlade Dankinje. Za ulazak u finale igrat će protiv iznenađenja turnira Marine Erakovic koja pokazuje kako dobri nastupi u Australiji nisu bili slučajnost...

Novozelanđanka Marina Erakovic nastavlja s pobjedama u glavnom ždrijebu Memphisa. Ove sezone igra svoj najbolji tenis u životu, a to dokazuje i ovdje gdje je iz kvalifikacija došla do polufinala. Trenutno je 125. igračica svijeta, a od idućeg tjedna po prvi puta bit će među najboljih 100. U četvrtfinalu je igrala protiv Ruskinje Kudrjavceve koju je svladala u tri seta nakon što je izgubila prvi set sa 6:4. ''U prvom setu mi je sjajno čitala servis i morala sam nešto mijenjati u igri. Kasnije se situacija popravila, ona je odigrala nekoliko lošijih gemova i preuzela sam inicijativu'', dala je svoje viđenje meča Erakovic.

U polufinalu ju čeka veliki izazov - Lindsay Davenport. Amerikanka je u četvrtfinalu igrala protiv mlade Dankinje Wozniacki koja također ove godine bilježi veliki napredak. No Wozniacki je u ovom meču bila prenervozna i nije imala nikakve šanse. Davenport je s lakih 6:0, 6:2 prošla dalje. ''Cijelim tijekom meča osjećala sam da imam potpunu kontrolu, a kada se tako osjećam, jače udaram lopticu i tjeram protivnicu na više trčanja. Znala sam da je dobra igračica, jedna od onih koje dolaze, ali sam uspjela odlično krenuti u meč i to je djelovalo i na nju'', kaže Davenport. Wozniacki je ostala bez ijedne break lopte, a u prvom setu je uhvatila ukupno tek osam poena.

Uz dosta muke do polufinala je otišla Shahar Peer. Izraelka je odigrala nekoliko tijesnih mečeva, a ništa lakše nije bilo niti protiv Sofije Arvidsson koja je uzela prvi set i u trećem setu imala break, ali nije uspjela napraviti iznenađenje. ''Prošle godine sam puno lakše došla do polufinala, ali ne bunim se sve dok pobjeđujem i igram dobro'', unatoč tijesnim pobjedama, Peer je zadovoljna. U polufinalu Peer će igrati protiv Olge Govorcove koja je u dva seta nadigrala Njemicu Görges.

WTA Memphis, četvrtfinale:
Marina Erakovic (Novi Zeland, Q) – Ala Kudrjavceva (Rusija) 4:6, 6:3, 6:3, Lindsay Davenport (SAD, 4) – Caroline Wozniacki (Danska, 6) 6:0, 6:2, Shahar Peer (Izrael, 3) – Sofia Arvidsson (Švedska, 7) 3:6, 6:1, 6:3, Olga Govorcova (Bjelorusija, 5) – Julia Görges (Njemačka, WC) 7:6(5), 6:2.

WTA Memphis, parovi, četvrtfinale:
Angela Haynes/Mashona Washington (SAD/SAD) – Bethanie Mattek/Renata Voracova (SAD/Češka, 1) 6:3, 6:2, Varvara Lepčenko/Evgenija Rodina (SAD/Rusija) – Juliana Fedak/Anastazija Jakimova (Ukrajina/Bjelorusija) 6:4, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!