Tenis

Rusko finale

Branimir Korać • petak, 29.02.2008.

U borbi za naslov pobjednice velikog WTA turnira u Dubaiju igrat će dvije Ruskinje. Elena Dementijeva i Svetlana Kuznjecova nakon teških polufinalnih borbi došle su do završnice turnira…

Dementijeva je iskoristila umor Talijanke Francesce Schiavone i spriječila ju da dođe do jednih od većih uspjeha karijere. Jučer je Schiavone iznenadila prvu igračicu svijeta Justine Henin, no Dementijeva je bila spremnija i slavila je u tri seta. Prvi set otišao je na stranu Schiavone koja je preokrenula zaostatak od 5:3 u set 7:5. I u drugom setu Dementijeva je ispuštala prednost, no u završnici je napravila break za 5:4 i uspješno odservirala za set. Treći set, pak, riješen je vrlo brzo, Dementijeva je odmah pobjegla na 4:0 i završila priču.

U finalu će igrati protiv Svetlane Kuznjecove koju nije pobijedila u posljednja tri meča, a posljednju pobjedu ostvarila je prije tri godine. Kuznjecova je u ta posljednja tri meča slavila svaki put na brzoj podlozi i u ovaj susret ući će kao favorit.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U polufinalu druga nositeljica nadjačala je Jelenu Janković, slično kao i Dementijeva Schiavone, nakon gotovo tri sata igre. Meč je lako mogao otići i na stranu Janković koja je nakon osvajanja prvog seta imala u drugom 4:3 te u trećem kod 2:2 tri break lopte, ali svaki put je dopustila Kuznjecovoj da se vrati u meč. ''Moram poboljšati kondiciju. Krajem drugog i početkom trećeg seta jedva sam se kretala na terenu. Svetlana je danas bila bolja, a ja još moram dosta raditi na spremnosti'', rekla je Janković.

WTA Dubai, polufinale:
Elena Dementijeva (Rusija, 8) – Francesca Schiavone (Italija) 5:7, 7:5, 6:2, Svetlana Kuznjecova (Rusija, 2) – Jelena Janković (Srbija, 4) 5:7, 6:4, 6:3.

WTA Dubai, parovi, polufinale:
Yan/Zheng (Kina/Kina, 2) – Srebotnik/Sugiyama (Slovenija/Japan) 6:3, 7:6(5).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!