Rukomet

Šojatove djevojke

Goran Markuš • petak, 29.02.2008.

Izbornik ženske rukometne reprezentacije Josip Šojat je objavio prošireni popis od 21 igračice od kojih će njih 18 putovati na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Rumunjsku koji će se održati od 28. do 30. ožujka ove godine…

Već nakon skorašnje utakmice između Lokomotive i Podravke Šojat će odabrati 18 igračica koje će putovati na pripreme u Delnice nakon čega će i objaviti popis od 16 djevojaka koje će biti prijavljene za putovanje u Makedoniju, a nakon toga i na kvalifikacijski turnir.

Izbor našeg izbornika sasvim je očekivan, a jedina dvojba se vodila za mjesto ozlijeđene Jelene Grubišić. "Nakon ozljede Jelene Grubišić razmišljao sam i o mladoj Žderić, golmanici Podravke, ali odlučio sam se za Mariju Željko koja nakon Jelenine ozljede brani stalno i dobro“, poručio je Šojat na stranicama HRS-a.

Slika 1 od 2.
Foto: Axel Heimken

Za izbornika naše reprezentacije ishod prvog susreta protiv jake Poljske odlučujući je za nas ukoliko želimo proći kvalifikacijsku skupinu. “Budući da dvije prvoplasirane reprezentacije idu dalje pobjeda nad Poljakinjama nam je imperativ jer protiv Rumunjske teško možemo očekivati nešto više“, izjavio je Josip Šojat.

Izbornik Šojat naglašava kako je rumunjski Chimistul ekipa koja računa na sam europski vrh, a kao domaćini Rumunjke s pravom nose titulu najvećih favorita dok će se naša i Poljska reprezentacija morati boriti za drugo mjesto i izravan put u Peking. Obala Bjelokosti je ipak autsajder, smatra naš rukometni stručnjak.

Prošireni spisak igračica, 21 kandidatkinja:
Vratarke: Ivana Jelčić, Ana Križanac, Marija Zeljko
Krila: Nikica Pušić, Maja Zebić, Dijana Golubić, Anita Gaće
Pivoti: Božica Palčić, Maja Čop, Ana Papak
Vanjske igračice: Miranda Tatari, Maja Kožnjak, Ivana Lovrić, Nina Jukopila, Petra Starček, Svitlana Pasičnik, Maida Arslanagić, Andreja Penezić, Kristina Franić, Lidija Horvat, Ivana Petković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!