Košarka

Asvel uvjerljiv na gostovanju

Branko Barić • subota, 01.03.2008.

Prvi susret 20. kola francuske LNB lige trebao je ujedno biti i derbi, s obzirom da su snage odmjerili Chalon/Soane, koji se trenutno nalazi u odličnoj formi, i Asvel, vodeća momčad prvenstva. No potpuno je izostala bilo kakva neizvjesnost, budući da su gosti iz Villeurbanea već do poluvremena riješili pitanje pobjednika...

Momčad trenera Yvesa Barateta od samog početka preuzela je kontrolu nad susretom, a presudna je bila druga četvrtina koju su gosti dobili rezultatom 23:9. To je bilo dovoljno da se na veliki odmor ode s velikih 42:23, što je bio prevelik zaostatak za momčad koja je slavila u posljednja dva kola. Asvel je mirno priveo susret kraju rezultatom 82:58 i tako ubilježio 15. pobjedu u prvenstvu.

Prvo ime susreta bio je Uche Nsonwu-Amadi s 21 poenom i osam skokova, Robert Conley dodao je 12 pogodaka, a Lamayn Wilson 11 uz šest skokova. Jedini dvoznamenkast u redovima domaćih bio je Bryan Bracey sa 17 poena, dok su mu svi suigrači potpuno zakazali.

Asvel će prenoćiti sam na vrhu tablice i mirno promatrati kako će u subotu proći njegovi pratitelji Le Mans i Nancy. Chalon s osam pobjeda u 20 odigranih susreta mogao bi nakon subote pasti na 11. mjesto, no još uvijek je dovoljno udaljen od samog začelja i zone ispadanja.

LNB, 20. kolo, 29. veljače: Chalon/Saone – Asvel 58:82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!