Košarka

Batum i Limonad spasili Le Mansa

Branko Barić • nedjelja, 02.03.2008.

Nakon kompletiranog 20. kola francuske LNB lige nije došlo do promjena na vrhu. Nakon što je Asvel svoj dio posla odradio u petak, Nancy i Le Mans u subotu su također ubilježili pobjede, tako da sve tri momčadi još uvijek dijele prvu poziciju s 15 pobjeda i pet poraza. Clermont je zacementiran na posljednjem mjestu, a novu blamažu doživjeli su u kod Orleansa...

Najzanimljiviji susret odigran je u Le Havreu, gdje je istoimeni domaćin ugostio Le Mansa. Mladi Nicolas Batum, kojeg smo imali priliku upoznati u susretima Le Mansa i Cibone, blokirao je šut Fabiena Caunsera u posljednjim sekundama regularnog dijela za pobjedu domaćih i tako odvukao susret u produžetak. Tamo se u heroja pretvorio Raviv Limonad koji je tricom uz zvuk sirene postavio konačnih 98:99. Batum je odigrao svoju najbolju utammicu u karijeri ostvarivši učinak od 21 poena, 12 skokova, tri blokade i tri ukradene lopte, a pratio ga je Sam Clancy sa 17 poena i 11 skokova. Najbolji na drugoj strani bio je John Cox s 30 pogodaka.

Lagan posao nije imao niti Nancy na gostovanju kod Pau Ortheza, iako su vodili tijekom cijelog susreta i kontrolirali situaciju na terenu. Domaćini nisu dopustili da Nancy pobjegne na neku veću razliku, no do kraja im nikako nisu uspjeli ugroziti vodstvo, pa su gosti slavili sa 76:82. Ricardo Greer ubacio je 18 poena uz osam skokova za pobjednike, dok je D.J. Harrison dodao 15. Antonio Graves predvodio je strijelce na drugoj strani s 18 poena.

Hyeres-Toulon posrnuo je na svom parketu protiv pobjednika Liga kupa. Cholet je ponovno nošen Nandom De Colom (21 poen) stigao do pobjede 87:79, ukupno 11. u prvenstvu. Hrvoje Perinčić, sada jedini Hrvat u LNB-u, odigrao je svih 40 minuta za domaćine i pritom postigao 17 poena uz šest skokova.

Važnu pobjedu u borbi za opstanak izborio je Paris, klub čiji je dres naš Jurica Golemac nedavno zamijenio onim grčkog Panelliniosa. Paris je na gostovanju svladao Strasbourga s 90:79, a prvo ime tog susreta bio je Je'Kel Foster s 27 poena.

Nakon četiri uzastopna poraza momčadi Orleansa, fenjeraš Clermont stigao im je kao naručen. Domaćini nikako nisu htjeli propustiti priliku za prekid crnog niza, pa su izrazito motiviranim pristupom potpuno osramotili protivnika. Konačni razultat 80:40 dovoljno govori sam za sebe, a najbolji strijelac susreta bio je Dustin Salisbery s 18 poena.

LNB, 20 kolo, 1. ožujak: Pau Orthez – Nancy 76:82, Orleans – Clermont 80:40, Strasbourg – Paris-Levallois 79:90, Le Havre – Le Mans 98:99, Dijon – Roanne 90:83, Hyeres-Toulon – Cholet 79:87, Gravelines – Vichy 74:69.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!