Nogomet

Eduardo: "Spasio me fizioterapeut"

Marin Vuković • nedjelja, 02.03.2008.

Eduardo da Silva se u izjavi za News of the World javno zahvalio fizioterapeutu Arsenala Garyju Lewinu što mu je spasio stopalo, potvrdivši time svu ozbiljnost svoje ozljede...

Lewin je pravovremenom reakcijom vrlo vjerojatno spasio Eduardovo stopalo, kojemu je u najgorem slučaju prijetila amputacija. Dok je naš reprezentativac u bolovima ležao na travnjaku St. Andrewsa, Lewin je bez anestetika vratio stopalo u njegov prirodan položaj te tako spriječio infekciju i težu ozljedu krvnih žila i ligamenata.

"Ozljeda je bila tako ozbiljna da sam mogao izgubiti stopalo", izjavio je Eduardo. "Zato ću uvijek biti zahvalan Garyju što je svojom reakcijom mogućnost za takvo što sveo na minimum."

"Ne sjećam se dobro udarca. Sjećam se bola, sjećam se pogleda na svoje izvrnuto stopalo, ali potpuno sam se svijesti vratio tek u bolnici", priznao je naš reprezentativac, još jednom procijenivši kako Martin Taylor nije imao namjeru počiniti tako težak prekršaj. Taylor ga je već istoga dana pokušao posjetiti u bolnici, no vidjeti ga je mogao tek idućeg jutra.

"Morao sam vidjeti Taylora", nastavio je Eduardo. "Nisam mogao razumjeti kako netko može napraviti takav prekršaj već u trećoj minuti utakmice. Međutim, vjerujem u Taylorovu iskrenost i prihvatio sam njegovu ispriku."

Snimku prekršaja zbog kojeg je izgubio sezonu i Europsko prvnstvo u Austriji i Švicarskoj Eduardo nikada ne želi vidjeti. "Ne zanima me, odlučio sam tako zajedno sa svojom suprugom. Želim zaboraviti što se dogodilo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!