Tenis

Još jedan naslov u torbi

Ivor Krapac • nedjelja, 02.03.2008.

Lindsay Davenport nije se previše oznojila na putu do opravdanja uloge favorita u sinoćnjem finalu WTA turnira u Memphisu. 31-godišnja četvrtopostavljena Amerikanka dovršila je ovotjedni posao glatkom pobjedom nad Bjeloruskinjom Olgom Govorcovom...

Kao ni prethodne suparnice Davenport proteklih dana u Memphisu, ni petopostavljena Govorcova nije mogla ni do seta, uz poraz s glatkih 6:2 i 6:1 za točno sat vremena igre. Nekadašnja prva, a danas 46. tenisačica svijeta je vrlo glatko stigla do već 55. WTA naslova u karijeri, četvrtog nakon što se u rujnu prošle godine vratila tenisu poslije godinu dana duge stanke zbog rođenja djeteta.

Ovog tjedna to je išlo baš vrlo uvjerljivo. Nešto problema bilo je jedino u prvom kolu protiv Sabine Lisicki, kad je Davenport prošla sa 7:5 i 6:3, a potom je krenulo - dva izgubljena gema protiv Jevgenije Rodine, isto toliko protiv Caroline Wozniacki, tri ispuštena gema u polufinalnoj pobjedi nad Marinom Erakovic, pa ponovno tri u finalu.

Da uspjeh bude potpun, američka veteranka slavila je naslov i u parovima, u trećepostavljenoj kombinaciji s 34-godišnjom sunarodnjakinjom Lisom Raymond. O tituli se odlučivalo u američkom finalu, a Davenport i Raymond nisu se dale iznenaditi, ubilježivši 6:3 i 6:1 protiv Angele Haynes i Mashone Washington.

WTA Memphis, 1.3.2008., finale: Davenport (SAD, 4) - Govorcova (Bjelorusija, 5) 6:2, 6:1.

Parovi, finale: Davenport/Raymond (SAD, 3) - Haynes/Washington (SAD) 6:3, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!