Rukomet

Slatka osveta Flensburga

Petar Plevnik • nedjelja, 02.03.2008.

Zbog europskih obveza Bundesligaši su 24. kolo protegli na gotovo dva tjedna. Najviše pozornosti privukao je derbi između Flensburga i HSV-a, u kojem su uvjerljivo slavili domaćini i tako ostali glavni konkurent Kielu u utrci za naslov...

Iako se puno očekivalo od dvoboja Flensburga i HSV-a, za razliku od susreta iz Lige prvaka, ovaj put bila je to jednosmjerna ulica. Već u prvom dijelu domaćini su ostvarili devet pogodaka prednosti (22:13), da bi do kraja ta prednost narasla na 11 pogodaka (39:28). Domaćine je do pobjede predvodio Eggert sa devet pogodaka, a šest puta se u strijelce upisao i Blaženko Lacković. Kod gostiju najbolji Souza sa osam pogodaka.

Još jednu rutinsku pobjedu upisao je Kiel. Aktualni prvaci gostovali su u Wilhemshavenu i protiv istoimenog domaćina slavili sa 37:27. Prvo ime u redovima gostiju Karabatić sa sedam pogodaka, dok je isti učinak kod domaćina ostvario Rui. Dva se puta u strijelce za domaćine upisao i Kristijan Ljubanović.

Za najveće iznenađenje pobrinuo se Essen, koji je s gostovanja kod Gummersbacha uspio odnijeti bod. Iako su domaćini imali vodstvo tijekom cijelog susreta, u posljednjih pet minuta ostali su bez pogotka, što ih je na kraju koštalo pobjede. U redovima domaćina osam pogodaka Pungartnika, dok kod gostiju isti učinak Schmidta.

Bez pobjednika završio je i dvoboj Melsungena i Wetzlara. U konačnih 28:28 najraspoloženiji Karipidis sa 10 pogodaka za domaćine, dok kod gostiju devet pogodaka Sebastiana Webera. Krešo Ivanković dva se puta upisao u strijelce za goste.

Ni nakon odlaska Velimira Kljaića stvari se u redovima Lűbbeckea nisu pomaknuli na bolje. Pod vodstvom Zlatka Ferića, koji će do kraja sezone biti na klupi, novi poraz zabilježen je u gostima kod Ballingena, koji je slavio sa 28:23. Po pet pogodaka kod domaćina postigli su Brack i Strobel, dok kod gostiju najbolji Kokir sa pet pogodaka.

Nakon niza loših rezultata drugu uzastopnu pobjedu pod vodstvom Michaela Baura upisao je Lemgo. Predvođen sjajnim Geirssonom sa 11 pogodaka Lemgo je sa 38:33 slavio u Mindenu. Kod domaćina osam pogodaka Jonssona.

U unaprijed odigranom susretu Kronau je na domaćem parketu rutinski svladao Füchse. Kod domaćina najbolji Gensheimer sa sedam pogodaka, dok kod gostiju iz Berlina osam pogodaka Bulta.

Mini derbi igran je u Magdeburgu, gdje su snage odmjerili istoimeni domaćin i Nordhorn. Iako su domaćnii daleko od najboljih dana, Nordhorn je do pobjede stigao u posljednjoj sekundi susreta zahvaljujući pogotku Kukučke. Uz Kukučku sa osam pogodaka, pet je pogodaka za goste postigao Goran Šprem, dok kod domaćina najbolji Sprenger sa devet pogodaka.

Neizvjesno je bilo i u dvoboju Grosswallastadta i Göppingena, u kojem su 35:34 slavili domaćini i tako nanijeli gostima četvrti uzastopni poraz. Prvo im u sastavu Grosswallstadta Hribar sa sedam pogodaka, dok kod gostiju devet pogodaka Schönea.

Bundesliga, 24. kolo, rezultati:
Kronau - Füchse 40:35, Flensburg - HSV 39:28, Gummersbach - TUSEM Essen 27:27, Ballingen - Lübbecke 28:23, Minden - Lemgo 33:38, Magdeburg - Nordhorn 29:30, Melsungen - Wetzlar 28:28, Grosswallstadt - Göppingen 35:34, Wilhemshavener - Kiel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!