Nogomet

Ždrijeb pomazio Kovača i Petrića

Petar Plevnik • ponedjeljak, 03.03.2008.

Njemačka nogometašica Steffi Jones bila je sretne ruke za Borussiju Dortmund. Izvlačenjem parova polufinala Njemačkog kupa određeno je da će Borussia ugostiti drugoligaša Carl Zeiss Jenu, dok će u Münchenu snage odmjeriti Bayern i Wolfsburg...

Tek 13. mjesto nakon 22. odigrana kola razočaravajući je učinak dortmundske Borussije u Bundesligi. Iako je mjesto u Kupu Uefa udaljeno dostižnih pet bodova, malo tko je u Dortmundu uvjeren u takav rasplet, već su sva nadanja okrenuta prema Kupu, u kojem će 19. ožujka na Westfalenu žuto-crni ugostiti Carl Zeiss Jenu.

Iako je društvo iz Jene na posljednjem mjestu drugoligaškog društva s velikom vjerojatnošću da od iduće sezone igra u Trećoj ligi, to nije spriječilo momčad Henninga Bürgera da na putu do polufinala iz natjecanja izbaci već tri prvoligaša (branitelja trofeja Nürnberg, Arminiju te aktualnog prvaka i prošlosezonskog finalista Kupa Stuttgart).

Zanimljivo bi moglo biti i u Münchenu gdje se na Allianz Arenu vraća Felix Magath, ovaj put u ulozi trenera Wolfsburga. Nakon razočaravajuće sezone Vukovi su puno bolje krenuli u drugi dio sezone i čini se kako se na igri Wolfsburga polako vidljivi prvi tragovi Magathovog rukopisa.

U slučaju da Borussia i Bayern ispune očekivanja i nađu se u berlinskom finalu 19. travnja, veliki navijači Bayerna do kraja sezone biti će svima kojima je Borussia na srcu, budući da bi u slučaju da Bavarci osvoje naslov, Borussia bez obzira na ishod finalnog susreta izborila toliko željenu Europu. Ipak, nešto će se pitati i društvo iz Jene...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!