Tenis

Povratak u velikom stilu

Ivor Krapac • utorak, 04.03.2008.

Sanda Mamić bila je iznimno uvjerljiva u svom prvom meču na nekom WTA turniru još od rujna 2005. i poraza u prvom kolu Portoroža. 22-godišnja Zagrepčanka je na startu Bangalorea "isprašila" Yung-Jan Chan...

Susret sa solidnom 18-godišnjom tenisačicom s Kineskog Tajpeha, 67. na svijetu, nije preplašio hrvatsku povratnicu na WTA Tour. Sanda je trebala tek nešto više od sat vremena za dolazak do 6:2, 6:2 i izboreni veliki test u osmini finala. Iduća suparnica bit će joj prvopostavljena Srpkinja Jelena Janković, četvrta igračica svijeta, koja je bila slobodna na startu turnira.

Protiv Chan je sve krenulo prema željama već od prvog gema, uz break za 1:0. Mamić nije popustila ni u nastavku, još je dvaput oduzela servis suparnice i pobjegla do 5:0, što se više nije dalo sustići, jedino smanjiti.

U drugom setu slična priča. Ponovno je Mamić krenula furiozno, s još dva breaka povela sa 6:2 i 4:0, pa dovršila posao bez puno komplikacija. Chan se uspjela tek približiti do zaostatka od 4:2 u drugom setu, no do kraja je ostala bez gema.

Ako je vjerovati statistici sa službene stranice WTA Toura, Sanda je svoju uvjerljivu pobjedu uzela bez obzira na slabih 45 % ubačenog prvog servisa. Realizacija prvog i drugog bila je dovoljno dobra, sa 70 % osvojenih poena nakon prvog, a 67 % nakon ubačenog drugog servisa, sveukupno, uz čak 64 % dobivenih poena na servisu Chan, sasvim dostatno za prvi korak u glavnom ždrijebu.

"Nisam igrala sjajan tenis, ali bilo mi je bitno barem ući u pobjednički ritam, što sam uspjela", kazala je Sanda pred novinarima nakon prolaska: "Nije bilo lako toliko dugo izbivati s terena, sretna sam što sam izdržala. Definitivno moram još napredovati."

Novi izlazak na teren Mamić će imati u četvrtak, kada je na rasporedu osmina finala protiv prvopostavljene Jelene Janković.

U utorak su u akciji bile dvije nositeljice, obje iz Rusije, uz polovičan učinak. Marija Kirilenko (8.) zapela je na startu, s 3:6, 7:6(7) i 6:1 u korist Kineskinje Zi Yan, dok je Vera Zvonareva (7.) slavila uz preokret, s 4:6, 6:3 i 6:1 protiv rumunjske kvalifikantice Monice Niculescu.

WTA Bangalore, 4.3.2008., prvo kolo: Mamić (Hrvatska) - Chan (Kineski Tajpeh) 6:2, 6:2, Savčuk (Ukrajina) - O'Brien (Velika Britanija) 6:4, 2:6, 7:5, Z. Yan (Kina) - Kirilenko (Rusija, 8) 3:6, 7:6(7), 6:1, Rodionova (Rusija) - T. Sun (Kina, Q) 4:6, 7:6(2), 6:4, Obziler (Izrael) - Bachmann (Njemačka, Q) 6:2, 6:3, Zvonareva (Rusija, 7) - Niculescu (Rumunjska, Q) 4:6, 6:3, 6:1, Szatmari (Rumunjska, Q) - Lakhani (Indija, WC) 6:2, 6:2, S. Peng (Kina) - Kremer (Luksemburg) 6:1, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!