Košarka

Giriček i službeno u Phoenixu

Kristian Hohnjec • utorak, 04.03.2008.

Ono što se znalo već nekoliko dana službeno je potvrđeno u utorak. Gordan Giriček ostatak sezone dijelit će parket sa Steveom Nashom i Shaquilleom O`Nealom. Osim što će pokušati pomoći Sunsima u borbi za naslov, naš će šuter igrati i za novi ugovor...

Nakon što je odnos s Jerryem Sloanom definitivno "pukao", Utah se riješila Gordana poslavši ga u Philadelphiju. Dva mjeseca u Sixersima nisu bila uspješna za hrvatskog košarkaša, budući da se nije uklapao u dugoročne planove mladih Sixersa završio je na kraju klupe.

Giriček i Philadelphia na kraju su se sporazumno razišli, taman na vrijeme kako bi bek šuter mogao potpisati za Phoenix. Generalni menadžer Sunsa, Steve Kerr malo će pretjerati: "Giriček je izvrstan šuter, solidan obrambeni igrač i dokazan u playoffu", no situacija u Arizoni svakako je pozitivnija za našeg igrača.

Predviđa se da bi Giriček trebao biti treći ili četvrti igrač s klupe Sunsa, a njegova bi minutaža mogla biti veća što se bude bližio kraj regularne sezone jer Phoenix pokušava odmoriti često ozlijeđenog Granta Hilla. Sunsi su Gordanova peta momčad u šest NBA sezona. Igrajući za Memphis, Orlando, Utah i Philadelphiju prosječno je postizao 9.6 poena u 23 minute igre.

Na kraju sezone Giriček je slobodan igrač, a novi NBA ugovor ili eventualni povratak u Europu o mnogome će ovisiti o njegovoj igri u sljedeća tri mjeseca. Gordan bi mogao debitirati već noćas protiv Portland Trailblazersa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!