Rukomet

HSV ušao u povijest

Petar Plevnik • utorak, 04.03.2008.

U susretu 25. kola Bundeslige protivnik Zagreb Croatia Osiguranja u Ligi prvaka, HSV, na domaćem je terenu sa čak 27 pogodaka razlike deklasirao Wilhemshaven i tako postavio novi rekord Bundeslige...

Gosti iz Wilhemshavena skupo su platili sav bijes momčadi Martina Schwalba nakon poraza u Zagrebu. Već je samo otvaranje susreta nagovijestilo kako se gostima ne piše dobro, budući da je semafor nakon devet minuta igre pokazivao vodstvo domaćina od 6:0. Prednost HSV-a do odmora je narasla na 12 pogodaka (19:7), da bi u nastavku rasla iz minute u minutu sve do konačnih 27 pogodaka razlike (44:17), što je najveća pobjeda ikad ostvarena u Bundesligi.

U povijesnoj pobjedi HSV-a posebno se istaknuo Hans Lindberg sa 12 pogodaka, dok je osam postigao Yoon. Kod gostiju najbolji Rui sa tri pogotka, a dva se puta u strijelce upisao i naš Kristijan Ljubanović.

Vezane vijesti

U drugom današnjem susretu Füchse je u derbiju začelja odigranom u Berlinu sa 32:26 svladao goste iz Mindena. Kod domaćina 10 pogodaka Wilczynskog, dok kod gostiju najbolji Niemeyer sa šest.

Bundesliga, 25. kolo, 4.3.2008.:
HSV - Wilhemshavener 44:17, Füchse Berlin - Minden 32:26.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!