Nogomet

Wenger: "Nismo im dali igrati"

Ivana Spahija • srijeda, 05.03.2008.

Trener Topnika Arsene Wenger po završetku susreta protiv Milana očekivano je iznio svoje oduševljenje pobjedom engleske momčadi, ali i najavio pohod na duplu krunu, tj. naslove Premiershipa i Lige prvaka...

"To je bila savršeno odigrana utakmica. Zadovoljan sam načinom na koji se moja momčad postavila. To je mlada momčad i ova pobjeda je pozitivna stvar za cijelu ekipu, ali i za igrače pojedinačno. Jako sam zadovoljan. Nismo dopuštali Kaki i Pirlu igrati, a oni su 'kostur' igre Milana. Jako poštujem Milan i mislim da ga se ne smije omalovažavati više nego što se Arsenalu treba pripisati zasluge. Moj je san osvajanje duple krune, Lige prvaka i Premiershipa, ali to je jako teško za ostvariti. Ali gladno smo pobjede i imamo jaku želju za tim, a to nas može pogurati u prvenstvu.

Iz igre smo izbacili favorite i to smo napravili odličnom predstavom na San Siru. Ponosan sam na svoje momke, u posljednje smo vrijeme bili pod jakim pritiskom i izgubili smo neke bodove u domaćem prvenstvu. No, to nije imalo utjecaja na nas i igrali smo s velikim entuzijazmom. Dominirali smo u igri i nismo činili pogreške, a bili smo kreativniji", rekao je Wenger.

Slavljenički raspoložen bio je i strijelac vodećeg pogotka za Arsenal, Cesc Fabregas: "Ovo je ostvarenje sna. Pobijediti Milan rezultatom 2:0, to je nevjerojatno. Gallas nam je prije utakmice svima rekao da uživamo u atmosferi. To smo i učinili. Ali, ovo je tek početak. Sad smo u četvrtfinalu i nismo još ništa napravili. Ovo je samo jedan korak bliže."

Kapetan William Gallas bio je kratak i jasan:"Rekli smo da moramo pokazati koliko smo dobri i kako dobro možemo igrati. Morali smo dati svoj maksimum i to smo i učinili. Ponosan sam na svoje suigrače."

Trener Milana Carlo Ancelotti složio se s Wengerom što se tiče igre obiju momčadi, a pojasnio je i zbog čega Rossoneri nisu dali svoj maksimum:"Arsenal je odigrao kako samo oni znaju, mi nismo. Vjerujem da su u svih 180 minuta odigrali kako znaju, a Milanu to nije pošlo za rukom, nije bilo kontinuiteta. Pritisnuli su nas i nisu nam dopuštali da uđemo u utakmicu iako smo primili pogodak samo pet minuta prije kraja. Nema žaljenja, jer žaliti za nečim možemo jedino kad damo sve od sebe, ali mi ovdje nismo iskoristili maksimum naših mogućnosti.

To je nogomet, nekad se pobjeđuje, nekad se gubi. Nezadovoljni smo, ali ne i žalosni. Naša stvarnost sada je četvrto mjesto u domaćem prvenstvu. Jer, gledajući naše prvenstvo, formu igrača te brojne ozljede, ispadanje iz Lige prvaka može biti samo prednost.

Nemogućnost korištenja Seedorfa natjerala me da u igru uvrstim ozlijeđenog Kaku. Fabregas, Flamini i Hleb vršili su pritisak na naš vezni red i to je bio ključ svega. Arsenal je vrlo snažna momčad, a mi nismo imali najbolje uvjete za suprostaviti im se".

"Trener je od nas tražio timski rad, da blokiramo sve pristupe Pirlu, Ambrosiniju i Kaki. Zadovoljan sam u Arsenalu i ponosan sam što sam dio prve engleski momčadi kojoj je pošlo za rukom pobijediti Milan na San Siru.", rekao je Matheiu Flamini, Francuz za kojeg je navodno zainteresiran talijanski Juventus.

Vratar Topnika Almunia ima svoj pogled na povijesnu utakmicu za Arsenal:"Arsenal je dobio bitku na sredini terena, tamo gdje smo najviše talentirani, i to je na kraju presudilo. Milan također ima potencijala, ali smo mi mlađa momčad".

Na utamicu se osvrnuo i Kaka, koji je također naglasio novi glavni cilj talijanske momčadi:"Ispasti na ovakav način je uvijek težak gubitak. Najteže će nam biti kroz idućih nekoliko dana jer je Liga prvaka bio naš glavni cilj. Sada naš cilj postaje četvrto mjesto u domaćem prvenstvu, mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Moramo se trgnuti, ostati ujedinjeni i ostvariti to. S čim smo se najviše namučili večeras? Arsenal je igrao odlično, puno bolje od nas. Naša tri napadača su imali problema i nismo imali dovoljno hrabrosti potruditi se napraviti nešto više.", rekao je Kaka, koji se osvrnuo i na preostale talijanske sudionike u osmini finala:"Roma protiv Reala ima veliku priliku za prolaz dalje, dok će Interu biti jako teško igrati protiv Liverpoola", misli najbolji nogometaš svijeta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!