Košarka

Novi potop Lottomatice

Kristian Hohnjec • četvrtak, 06.03.2008.

Nešto se čudno događa s igračima Jasmina Repeše. Drugu euroligašku utakmicu zaredom izgubili prije nego li je zapravo počela. Moskovljani su se prošetali Rimom i pobijedili 82:54. Kao i većina suigrača, Roko Ukić odigrao je slabo...

Sva tenzija i neizvjesnost u ovom je dvoboju nestala već nakon osam minuta. CSKA je utakmicu otvorio s 9:0 i ubrzo stišao dobro popunjenu Palla Lottmaticu. Repešini igrači nikako nisu mogli pronaći rješenja u napadu, a nisu pomogle ni tri brzo izgubljene lopte Roka Lenija Ukića.

Pod dirigentskom palicom oličja košarkaške inteligencije, Ramunasa Šiškauskasa Rusi su nezaustavljivo povećavali prednost. Nakon prvih 20 minuta na semaforu je pisalo 48:25. Drugo poluvrijeme, jasno, bilo je tek dovršavanje posla za Messinine pulene.

CSKA je rimsku priču završio rezultatom 82:54 osiguravši tako važan trijumf, koji ih dovodi na korak od osiguravanja prvog mjesta u skupini. Lottomatica će pak u četvrtfinale veoma teško, a sve bi bilo mnogo drukčije da nisu na nevjerojatan način izgubili u Moskvi.

Šiškauskas (25 koševa, 8/9 šut) je na koncu imao jednaku valorizaciju kao cijela Lottomatica - 30. Langdon je upisao 14 poena, a Papaloukas 12 asistencija za 27 minuta. Kod Rimljana prolaznu ocjenu su zaslužili tek Jabber (18 koševa) i Erazem Lorbek, dok je Roko Ukić odigao jednu od najlošijih partija sezone - 25 minuta, osam poena, 3/12 šut, tri skoka, asist, četiri izgubljene lopte.

Euroliga, skupina G, 4. kolo: Lottomatica Roma - CSKA Moskva 54:82.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!