Nogomet

Ždrijeb ulaznica i Klub navijača

Ante Pažanin • petak, 07.03.2008.

Danas je u prostorijama zagrebačkog hotela Sheraton održana konferencija za novinare HNS-a na kojoj se, među ostalim, održao ždrijeb dobitnika ulaznica za Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj, a osim toga saznali smo sve o novoosnovanom Klubu navijača hrvatske nogometne reprezentacije koji će svakako pomoći u boljem organiziranju vjernih navijača naše izabrane vrste..

Nakon uvodnih prigodnih riječi glavnog tajnika Saveza Zorislava Srebrića, povjerenik za raspodjelu ulaznica za Euro Nikša Martinac objasnio je pravila ždrijeba za ulaznice. Od 42 tisuće prijava za 213.617 ulaznica, njih 1.120 je eliminirano zbog nepravilnosti u prijavi ili zbog netočno navedenih podataka. Vrijeme prijave nije igralo nikakvu ulogu i svi koji su prijavljeni su pod istim uvjetima ušli u ždrijeb. Nakon toga slučajnim odabirom je odabran redoslijed prijava po kojem će sretni dobitnici dobiti svoje karte za europsku smotru. Svaka utakmica, od one prve u skupini do finala, ima svoju posebnu crtu, tj. primjerice ako je netko prijavio sve tri utakmice u skupini, a prethodno su za jednu od njih sve karte već podijeljene dobit će ulaznice za preostale dvije. Vrlo je važno da oni koji se već sada nisu prijavili za ulaznice za daljni tijek natjecanja poslije neće imati mogućnosti nabaviti te ulaznice preko HNS-a.

Slika 2 od 3.
Foto: Kristijan Komarica

Svi prijavljeni u sljedeća 24 sata putem e-maila dobit će obavijesti jesu li njihove prijave dobitne ili nisu. Rok uplate počinje ovog ponedjeljka i traje do srijede. Nakon toga neuplaćene ulaznice brišu se iz upisa i crta se pomiče za onoliko koliko je prijavljenih ispalo iz utrke i sljedeći rok za uplatu ulaznica je u ponedjeljak 17. 3. i traje do srijede. Zadnji rok za uplatu nakon još jednog pomicanja crte je tjedan dana kasnije i opet traje do te srijede.

Nakon toga na red je došlo ono o čemu se posljednjih dana puno pričalo. Po uzoru na neke druge zemlje, a sve u svrhu boljeg organiziranja navijača i raspodjele ulaznica za utakmice nacionalne vrste, krenulo se u projekt osnivanja Kluba navijača hrvatske nogometne reprezentacije o čijem smo osnivanju danas i službeno obaviješteni. U osnivanju su sudjelovali agencija Playbox u suradnji sa sponzorima HNS-a Nikeom, Zagrebačkom pivovarom, Fordom i Privrednom bankom.

Slika 4 od 5.
Foto: Kristijan Komarica

Nekoliko riječi o tome čuli smo od glasnogovornika Playboxa Nevena Cvijanovića: "Predstavljam Vam Klub navijača hrvatske nogometne reprzentacije. Zahvaljujem se HNS-u koji nam je omogućio da sudjelujemo u ovom projektu koji će omogućiti svim navijačima da u svakom smislu riječi budu 12. igrač naše izabrane vrste. Klub će djelovati pod motom 'Uvijek vjerni', a članom Kluba moći će se postati preko web stranice www.uvijekvjerni.com koja je počela djelovati od ovog trenutka. Na njoj će se nalaziti osnovne informacije, a od sljedećeg mjeseca počinje s djelovanjem portal na kojem će se moći i downloadati materijali, sudjelovati u nagradnim igrama, a tamo će postojati i posebni dio za članove Kluba u koji će se moći ući putem posebne šifre. Učlanjenje će se moći obaviti elektronskim putem ili općom uplatnicom. Najbolji i najvjerniji navijači moći će sudjelovati u ekskluzivnim događanjima i nagradnim igrama. Funkcija Kluba je da se dobijanjem i skupljanjem bodova sudjeluje u raznim događanjima."

Klub navijača je klub u kojeg se učlanjuju svi navijači hrvatske reprezentacije koji će djelovati pod motom 'Uvijek vjerni', sastavni je dio HNS-a i službeni je klub navijača reprezentacije. Ima sjedište u Zagrebu, gdje se zaprimaju svi zahtjevi za članstvom, izrađuju iskaznice i šalje članovima u Hrvatskoj i inozemstvu. Kako smo već čuli od g. Cvijanovića učlaniti se možete putem internetske stranice www.uvijekvjerni.com ili na posebnim info-punktovima Kluba koji će biti postavljeni na stadionima i u gradovima. U Klub se možete učlaniti putem elektronskog plaćanja ili općom uplatnicom i u roku sedam do 14 dana na vašu adresu će stići iskaznica Kluba navijača i prateći materijali. U Klub se mogu učlaniti i navijači naše reprezentacije iz inozemstva. Članovi Kluba imaju pravo prvenstva pri kupnji ulaznica za utakmice reprezentacije te mogu sudjelovati u posebnim akcijama HNS-a koje će im donositi dodatne bodove.

Slika 3 od 4.
Foto: Kristijan Komarica

Skupljanjem bodova i redovitim posjetama utakmicama izabrane vrste mogu se ostvariti popusti na ulaznice pa čak i pravo na besplatne ulaznice. Bodove možete skupljati kupovinom proizvoda i korištenjem partnera Kluba (npr. konzumacijom Ožujskog piva u lokalima koji imaju posebnu oznaku Kluba, kupovinom Fordovih vozila i kupovinim Nike proizvoda ).

Spomenimo da aktivnosti Kluba počinju već od utakmice sa Škotskom 26. ovog mjeseca i ako se već sada učlanite možete odmah početi skupljati bodove pomoću kojih ćete ostvariti povlastice već od početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Prvih 10 učlanjenih dobit će nove dresove, enciklopedije, značke, itd.

Predstavnici sponzora dodali su da će 100 najboljih kafića dobiti posebnu oznaku Kluba navijača i u tim kafićima članovi Kluba će putem svoje iskaznice i konzumacijom Ožujskog piva osvajati bodove. Isto tako na utakmici sa Škotskom službeno ćemo vidjeti novi kockasti dres naše vrste.

Slika 1 od 1.
Foto: Bernard Jurišić

Na kraju druženja preko video veze s Londonom Cvijanović je kratko razgovarao i s Eduardom koji se osjeća odlično, zahvalio je svima na podršci i izrazio nadu da će se što prije vratiti na terene.

Izrazimo na kraju zadovoljstvo konačnim osnivanjem Kluba navijača hrvatske reprezentacije. Klub će svakako puno pomoći u boljem organiziranju svih onih koji prate izabranu vrstu gdje god išla i dolaze na utakmice. Putovanja i praćenje naše momčadi do sada je bilo dosta neuredno organizirano i osnivanje Kluba svakako će pomoći da cijela priča bude puno organiziranija i urednija, a sigurno će biti i manje skandala i priča oko raspodjele karata, kako za gostovanja, tako i za velika natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!