Rukomet

Svi su spremni za Pamplonu

Goran Markuš • petak, 07.03.2008.

Uoči susreta protiv velikog San Antonija, trener CO Zagreba Lino Červar poručuje kako su svi spremni i zdravi te se spremaju za put u Španjolsku gdje ih očekuje ljuti protivnik, saznajemo sa službenih stranica hrvatskog rukometnog saveza…

Na početku razgovora Lino je odgovorio na napade od strane Nijemaca glede navodnog kupovanja sudaca i pristranog suđenja ruskog para. Vođen zaključkom da se radi o smiješnim optužbama, Červar poštuje pravo trenera Hamburga da se žali na neke odluke u kojima misli da je njegova ekipa oštećena, no to ne znači da ima pravo osporavati zasluženu pobjedu Zagrebaša. "Mi se moramo okrenuti sebi i ove dvije utakmice koje nas očekuju odigrati najbolje što možemo, a drugi neka pričaju što god hoće", zaključio je Lino Červar.

U nastavku razgovora, prilično smirenim tonom Lino je poručio kako su svi svjesni da odlaze u goste jednoj od najjačih ekipa današnjice, no to ne znači da ne postoji šansa za još jedno iznenađenje: "Čujte, sjećam se kad smo izvukli Portland, Flensburg i Hamburg, nazvao me Ivano i rekao: 'Šefe, hvala na četiri boda.' No, budući da smo već osvojili dva boda protiv njih sigurno je da četiri neće osvojiti."

Svi su svjesni činjenice da je Portland favorit, ali i relativno male šanse da će upravo taj susret na kraju presuditi, "Činjenica je da smo do kraja u igri Portland, Hamburg i mi tako da će sve biti otvoreno do posljednjeg kola", izjavio je Červar.

Kako će ove dvije utakmice biti veliki ispit nakon odličnih domaćih utakmica, slaže se i Lino koji misli da će se tek onda vidjeti gdje je zapravo CO Zagreb trenutno s obzirom na ostalu europsku rukometnu elitu. Činjenica da je San Antonio izgubio sve šanse za osvajanje naslova prvaka Španjolske još je jedna stvar koja ne ide u prilog Zagrebašima. "Oni su jedna moćna mašinerija, bogat klub i sigurno će sve napraviti da im i ova sezona ne prođe bez trofeja, ali ne smijemo razmišljati negativno. Uostalom, u sportu je sve moguće, a mi smo baš najbolji dokaz za to", poručio je Lino Červar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!