Nogomet

Bitka za domaću utakmicu

Vedran Stilin, Mihaela Bradovski • petak, 07.03.2008.

Zanimljivo će ovoga vikenda biti u Gradskom vrtu gdje momčad Osijeka nakon trijumfa u Čakovcu dočekuje zahuktali Zagreb Miroslava Blaževića koji već 270 minuta ne zna za poraz…

Nešto slabiji ulazak u sezonu rezultirao je gubitkom bodova na Šubićevcu, da bi već tjedan dana kasnije nogometaši s Drave predvođeni raspoloženim Pavličićem uknjižili važna tri boda koji ih znatno približavaju ostanku na željenoj petoj poziciji.

Upravo mjesto među šest najboljih na picku ima i zagrebački sastav jer bi u tom slučaju u trećem dijelu prvenstva odigrali jednu utakmicu više na domaćem terenu. Ipak, za osječki sastav u ovom trenutku primaran je cilj uhvatiti niz dobrih igara, a rezultat bi trebalo doći sam po sebi.

U sutrašnjem dvoboju domaća momčad neće moći računati samo na ozlijeđenog kapetana Vuicu, dok svi ostali ravnopravno konkuriraju za početni sastav. U njemu bi se mogao naći nakon nekog vremena i najefikasniji osječki napadač u ovoj sezoni Vedran Nikšić, a nije isključeno da od prve minute prigodu dobije i Karlo Primorac.

O ostalim imenima Lončarević nije htio govoriti te će tako današnji posljednji trening donijeti konačnu odluku tko je spreman suprotstaviti se, prema riječima osječkog stratega, jednoj od najjačih hrvatskih momčadi.

Da gosti iz Kranjčevićeve stižu u Gradski vrt po dobar rezultat dovoljno govori i najjači sastav kojeg na raspolaganju ima trener Zagreba Miroslav Blažević. Momčad koja je uvjerljivo upisala tri boda prošle subote protiv Cibalije startat će i sutra. Kartoniranih nema, a napokon je i na listi ozlijeđenih sve manje imena.

Pjesnici će protiv Osječana istrčati u sastavu: Dragan Stojkić na golu, Labudović, Nadarević, Ivanković biti će trojac u obrani, Marko Kartelo zauzet će svoju poziciju zadnjeg veznog, na bokovima će zaigrati standardni Mensur Mujdža i Mario Čutura, a u veznom redu Brkljača i Parlov. Za pogotke će biti zaduženi Davor Piškor i Senijad Ibričić.

O pogocima će brinuti i Josip Jurendić i Miroslav Pejić od kojih se očekuje da svojim ulaskom unesu živost i impuls u bijele redove, a na put najvjerojatnije neće krenuti napadač Grgić koji ponovno ima problema sa ligamentima koljena.

Posljednji susret Osijeka i Zagreba u Gradskom vrtu završio je podjelom bodova (1:1). Precizan za Zagrebaše tada je bio Mandžukić. Umjesto u Mandžukića Blažević sezonu kasnije najveće nade polaže u Piškora, zimsko pojačane bijelih koji se nevjerojatno brzo uklopio u momčad i sa dva pogotka na najbolji mogući način debitirao u bijelom dresu.

Trobod iz Osijeka značio bi i Zagrebov plasman u gornji dom HNL-a što bi u redove "bijelih" donijelo još malo optimizma pred treći krug prvenstva. Ukoliko ponove subotnju igru razloga za zabrinutost oko ostanka ne bi smjelo biti.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNLZagreb
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!