Zimski sportovi

Kranjska Gora početak novog niza?

Goran Tomičić • petak, 07.03.2008.

Veleslalom i slalom u Kranjskoj Gori posljednje su utrke skijaša uoči završnice Svjetskog kupa u Bormiju. Ivica Kostelić je u Kvitfjellu prekinuo sjajan niz, ali nova serija mogla bi početi već ovog vikenda. Bode Miller bi se mogao dodatno približiti velikom kristalnom globusu...

U subotu je na rasporedu sedmi ovosezonski veleslalom, koji će odlučiti mnogo toga u borbi za mali kristalni globus. Raich trenutno ima 23 boda više od Ligetyja, a u igri su još Moelgg i Albrecht. Dvije utrke prije kraja veleslalomske sezone svojoj se prilici nadaju Blardone, Reichelt, Cuche i Berthod.

Utrka će biti jako neizvjesna. U prvom redu favorita su Miller i Raich. Amerikanac bi dobrim rezultatom napravio veliki korak prema ukupnoj pobjedi, a Raichu je ovo posljednja prilika za priključak. Cuche će morati biti jako agresivan, budući da mora nadoknaditi prednost koju će Raich i Miller ostvariti u preostala dva slaloma.

U sjeni obračuna trojice velikana odvijat će se borba za Mali kristalni globus. Kandidata za postolje je mnogo, a treba izdvojiti talijanske majstore Blardonea i Moelgga, a u sjajnoj formi su još Albrecht i Ligety. Kranjska Gora će smanjiti krug kandidata za ovaj trofej. Ivica Kostelić je u Whistleru uzeo prve veleslalomske bodove nakon više od četiri godine. Nakon što se jedva plasirao u drugu vožnju, imao je drugo najbolje vrijeme i osvojio je sjajno 15. mjesto. Naš najbolji skijaš je u odličnoj formi i mogao bi uzeti nove bodove.

Sljedeći korak prema raspletu Svjetskog kupa je nedjeljni slalom. To će biti još jedna nevjerojatna utrka. Ivica Kostelić trenutno je četvrti slalomaš svijeta i u Kranjsku Goru ide po novo postolje, a takva taktika uvijek može donijeti pobjedu. Podsjetimo, Ivica je u slalomu posljednji put pobijedio 15. prosinca 2003. godine u Madonni di´Campiglio. Bilo bi zaista sjajno u završnici najbolje sezone u karijeri ostvariti pobjedu, a to bi donijelio i dobre izglede za Mali kristalni globus.

U poretku slaloma vodeći je Grange s 462 boda, a Matt ima 57 bodova manje. Na trećem mjestu je Moelgg s 391 bodom, dok Ivica ima 329 bodova, ali Profesora Kostelića se nikad ne smije otpisati, što znaju svi ostali vrhunski slalomaši. Iznenađanja bi mogli biti Neureuther i Lizeroux, iza kojih je sjajna slalomska sezona.

Što se tiče borbe za Veliki kristalni globus, u slalomu nas očekuje dvoboj Millera i Raicha, budući da Cuche nije slalomaš. Miller je u boljoj formi i mogao bi povećati prednost, dok će Raich imati veliku priliku za povratak na drugo mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!