Tenis

Sestre dobro, Janković ne

Ivor Krapac • petak, 07.03.2008.

Organizatori turnira i ljubitelji tenisa u Bangaloreu bili su samo jedan meč udaljeni od najboljeg mogućeg polufinalnog rasporeda - susreta vodeće četiri nositeljice u dva ogleda posljednje četvorke. Sestre Venus i Serena Williams i Švicarka Patty Schnyder nisu se dale šokirati, no iznenađenje se ipak dogodilo na kraju petka...

23-godišnja Kineskinja Zi Yan, 54. na svijetu, pobrinula se da na 600.000 $ bogatom WTA turniru u Indiji ipak ne dobijemo sve četiri vodeće postavljene igračice u polufinalu. Yan je u posljednjem četvrtfinalnom meču singla sa 6:3, 3:6 i 6:3 ispratila prvopostavljenu Srpkinju Jelenu Janković, u osmini finala bolju od Sande Mamić, probivši se u svoje drugo najvrjednije polufinale na WTA Touru.

Prvo se dogodilo prošlog kolovoza kad je 23-godišnjakinja iz kineskog Cheng Dua iz kvalifikacija dogurala među posljednje četiri 1.340.000 $ bogatog Toronta, uz poraz od Justine Henin u borbi za finale. Vrijedi dodati da je na WTA Touru Yan već bila i dalje nego ovog tjedna, uz naslov u listopadu 2005. pred svojim navijačima u Guangzhouu, na 170.000 $ vrijednom turniru.

Do nastavka uspješnog niza u Indiji Kineskinja će pokušati doći u polufinalnom ogledu s četvrtopostavljenom Patty Schnyder, koja je u najizjednačenijem četvrtfinalnom dvoboju s 4:6, 6:4 i 7:6(1) izbacila Akgul Amanmuradovu. 23-godišnja Uzbekistanka je, tako, zaustavljena u naletu tijekom kojeg je u ranijem dijelu turnira izbacila braniteljicu naslova Jaroslavu Švedovu i petopostavljenu Mađaricu Agnes Szavay.

Susret Schnyder i Zi Yan ipak će biti u drugom planu polufinalne subote. Ništa čudno, obzirom da će o finalistici iz donjeg dijela ždrijeba odlučivati poslastica - sestrinski susret Venus i Serene Williams, njihov 15. na WTA Touru ili Grand Slam turnirima.

Od 14 dosadašnjih, svakoj je pripalo po sedam, a vrijedi dodati da je od tih 14 čak devet odigrano na Grand Slamu, uključujući i šest susreta u finalima. Venus je slavila 2001. na US Openu, Serena u ostalih pet, 2002. u Roland Garrosu, Wimbledonu i na US Openu i godinu kasnije na Australian Openu i u Wimbledonu.

Toliko o prošlosti, a današnjica je i jednoj i drugoj donijela prolaz u dva seta u četvrtfinalu Bangalorea. Drugopostavljena Venus je sa 6:4 i 6:3 ispratila sedmu nositeljicu, Ruskinju Veru Zvonarevu, dok je trećepostavljena Serena sa 6:1 i 6:4 bila jača od još jedne ruske igračice, Anastasije Rodionove.

WTA Bangalore, 7.3.2008., četvrtfinale: Z. Yan (Kina) - Janković (Srbija, 1) 6:3, 3:6, 6:3, Schnyder (Švicarska, 4) - Amanmuradova (Uzbekistan) 4:6, 6:4, 7:6(1), S. Williams (SAD, 3) - Rodionova (Rusija) 6:1, 6:4, V. Williams (SAD, 2) - Zvonareva (Rusija, 7) 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!