Nogomet

Dodik i Slaven u Vinkovcima

Petar Plevnik, Goran Tomičić • petak, 07.03.2008.

Nakon teškog poraza u prošlom kolu u Kranjčevićevoj, nogometaši Cibalije pred svojim će navijačima tražiti iskupljenje protiv neugodnog Slaven Belupa, koji unatoč činjenici da puno bolje igre pruža na domaćem terenu u Koprivnici u Vinkovce ne dolazi s bijelom zastavom...

Iako je subotnji poraz u Kranjčevićevoj stvar prošlosti, upravo loš dojam ostavljen u dvoboju protiv Pjesnika dobar je motiv Vinkovčanima da u susretu protiv Slaven Belupa daju sve od sebe kako bi ponovno vratili mir u svoje redove.

A uoči dvoboja s Farmacuetima trener Srećko Lušić ima puno bolju situaciju u igračkom kadru. Nakon što su zbog ozljeda propustili prva dva susreta u nastavku prvenstva, u konkurenciji za sastav su ponovno Ivan Medvid te Ivan Žgela, koji nakon povratka u Vinkovce još uvijek čeka na prve minute u nebeskoplavom dresu u službenom susretu.

Dodiku propala Kina

Iako je na probi u tamošnjem prvoligašu Luneng Taishanu proboravio tjedan dana, od transfera Marija Dodika u Kinu neće biti ništa. Dodik je odigrao nekoliko prijateljskih susreta, boravio i na liječničkim pregledima, no iskusni napadač u Vinkovce se vraća neobavljena posla. Kako Dodik nije ni putovao u Zagreb, a neće konkurirati ni za dvoboj sa Slaven Belupom, postavlja se pitanje čemu ovakva neozbiljna praksa u vinkovačkom prvoligašu.

Osim Medvida i Žgele, Lušić će moći računati i na pouzdanog Tomislava Radotića, koji je odradio kaznu žutih kartona, dok je jedini manji problem lakša ozljeda Adina Džafića, no mladi bi napadač trebao biti spreman za subotnji dvoboj.

S druge strane, iza Slaven Belupa je teško izborena domaća pobjeda protiv Intera, koja je Koprivničancima donijela mnogo samopouzdanja, ali je i plaćena ozljedama Šehića i Jurića. Krunoslav Jurčić će zbog toga imati mnogo problema oko izbora napadača, budući da osim Jurića i Šehića Vinkovce propuštaju Gregurina i Erić.

Iveša je ovog tjedna imao problema s virozom, ali ipak će biti posljednja prepreka napadačima Cibalije. Ispred njega će na bokovima biti Bošnjak i Poldrugač, a u sredini obrane očekuje se nastup Kristića i Božca.

U veznom redu nije dvojbena pozicija Željka Sopića, a dobrom igrom protiv Intera mjesto u početnom sastavu su osigurali Poljak i Posavec. S obzirom na velike probleme uzrokovane ozljedama napadača Jurčić bi se mogao odlučiti za sustav 4-5-1, što znači da će utakmicu početi Čaval i Jajalo. Jedini napadač bi u tom slučaju bio Dino Kresinger.

Treba spomenuti i da čelnici Slaven Belupa nisu zadovoljni delegiranjem Domagoja Ljubičića, budući da se Osječanin nije proslavio na četvrtfinalnom dvoboju kupa protiv Dinama.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNLCibalia
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!