Košarka

Ukić: ''Olimpijske igre su san svakog sportaša''

Branimir Korać • subota, 08.03.2008.

Razigravač Lottomatice i hrvatske reprezentacije Roko Leni Ukić u intervjuu za Basketball World News komentirao je šanse Hrvatske za prolazak kroz dodatne kvalifikacije do Pekinga i Olimpijskih igara…

Ova sezona za Roka Ukića svakako je korak naprijed. Previše vremena Roko je izgubio u Barceloni i Tau Ceramici gdje nije dobivao zadovoljavajuću minutažu, no ove sezone u Lottomatici je ponajbolji igrač i najvažniji čovjek u Repešinoj rotaciji. Dobre su to vijesti za Roka i sve ljubitelje košarke u Hrvatskoj.

''Mislim da sam dosad igrao dobro, forma mi je konstantna i moram i dalje pokušavati pomoći svojim suigračima da dođemo do što boljeg rezultata. Ja sam playmaker, moram preuzimati ulogu vođe'', kaže Roko i ne griješi.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Blumenschein

Što se tiče kvalifikacija za nastup u Pekingu, s nestrpljenjem ih očekuje. ''Naš cilj je jasan – plasirati se na Olimpijske igre. Nastup na OI san je svakog sportaša, ne samo nas košarkaša. To je nešto što sam oduvijek sanjao'', kaže Roko.

Što se tiče samih protivnika u kvalifikacijama, poziva na oprez. ''U Hrvatskoj su svi prezadovoljni skupinom, no ja baš i nisam previše sretan. Portoriko je sjajna reprezentacija s velikim individualcima poput Arroya, Baree, Santiaga, Ayusa ili Apodace. Bit će jako motivirani i neće nam biti lako s njima. U drugom krugu možemo na Sloveniju koja je jedna od najboljih svjetskih reprezentacija, a nikako se ne smije podcijeniti niti Kanada'', oprezan je Ukić, ali ipak dodaje kako Hrvatska može na OI uz dodatak da svi budu – zdravi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!