Košarka

Brun šokirao Nancy

Kristian Hohnjec • subota, 08.03.2008.

Nancy je prva momčad iz vodeće trojca koja se spotaknula u borbi za najbolju startnu poziciju za play-off. Pred svojim navijačima uništio ih je Gravelines predvođen inspiriranim Stephenom Brunom. U drugom odigranom susretu 21. kola francuskog prvenstva pobjedu je upisao i Roanne, dok je Le Mans u srijedu unaprijed odigrao svoj susret 26. kola...

Le Mans je u srijedu ugostio fenjeraša Clermonta i teže nego je bilo očekivano ubilježio pobjedu 82:73. Susret je prelomljen tek u posljednjoj dionici, a najistaknutiji pojedinac bio je Luka Bogdanović s 19 pogodaka. Nebojša Bogavac dodao je 13, a Sam Clancy 12 za pobjednike, dok je goste predvodio Jerry Johnson s 21 poenom.

Momčad Nancyja dobro će upamtiti Stephena Bruna, 28-godišnjeg krilnog igrača Gravelinesa koji je u petak odigrao utakmicu sezone i ubacio 25 poena uz osam skokova, te tako otkinuo domaćinima možda i ključan bod u borbi za prvo mjesto. Pretposljednja momčad na tablici vodila je od početka do kraja susreta i na kraju zasluženo slavila s 98:89. Uz Bruna iskazao se i Vincent Grier sa 16, kao i Tony Stanley s 14 pogodaka. Najbolji u redovima domaćih bio je Jeff Greer s 18 poena i osam skokova.

Zanimljivo je bilo i u Roanneu gdje je u goste stigao neugodni Le Havre. Nakon neizvjesne završnice do 14. pobjede u sezoni stigli domaćini i to rezultatom 97:92. To je njihova 14. pobjeda u sezoni i sada su samo bod udaljeni od trećeplasiranog Nancyja. Treba posebno istaknuti briljantnu predstavu njihovog najboljeg igrača Marca Salyersa, koji je pogodio sedam od deset pokušaja za tri poena i ukupno postigao 31 poen.

Ostali susreti 21. kola na rasporedu su u subotu, a najzanimljiviji je onaj između Choleta, pobjednika Liga kupa, i Le Mansa.

LNB, 26. kolo, 5. ožujka: Le Mans – Clermont 82:73

LNB, 21. kolo, 7. ožujka: Nancy – Gravelines 89:98, Roanne – Le Havre

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!