Zimski sportovi

Gužva na vrhu, Kostelić vrlo dobar

Petar Plevnik • subota, 08.03.2008.

Nakon prve vožnje veleslaloma u Kranjskoj Gori u vodstvu je Talijan Massimiliano Blardone s malom prednošću ispred svog sunarodnjaka Manfreda Moelggaa i Amerkinca Teda Ligetya. Ivica Kostelić odvozio je vrlo dobro i trenutno se nalazi na 17. mjestu...

Kao što se i predviđalo, vrlo neizvjestan biti će rasplet pretposljednjeg ovosezonskog veleslalaloma za skijaše u Kranjskoj Gori. Šestoplasirani u poretku veleslalom Talijan Massimiliano Blardone vodeći je nakon prve vožnje, sa svega šest stotinki ispred trećeplasiranog u poretku veleslaloma Manfreda Moellga, dok drugoplasirani u ovoj disciplini Ted Ligety zaostaje tek 20 stotinki.

Da neizvjesnost u drugoj vožnji bude još veća četvrtim se mjestom sa svega 29 stotinki zaostatka za Blardoneom pobrinuo vodeći u poretku veleslaloma Benjamin Raich, a odmah do njega na petom mjestu je i drugoplasirani iz poretka veleslaloma, pobjednik posljednjeg veleslaloma u Whistleru Hannes Reichelt.

Ivica Kostelić nastavio je sa vrlo dobrim nastupima u veleslalomu te se nakon prve vožnje nalazi na solidnom 17. mjestu sa dvije sekunde i 49 stotinki zaostatka za vodećim Blardoneom, što mu da je prilika da u drugoj vožnji dostigne 15. mjesto iz Whistlera, najbolji ovosezonski rezulatat iz veleslaloma.

Druga vožnja na rasporedu je u 13 sati.

Kranjska Gora, veleslalom, prva vožnja:
1. Massimiliano Blardone ITA 1:12.62
2. Manfred Moellg ITA +0.06
3. Ted Ligety USA +0.20
4. Benjmain Raich AUT +0.39
5. Hannes Reichelt AUT +0.71
6. Didier Cuche SUI +1.16
7. Daniel Albrecht SUI +1.47
8. Davide Simoncelli ITA +1.51
9. Marc Berthod SUI +1.52
10. John Kucera CAN +1.72
...
17. Ivica Kostelić CRO +2.49
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!