Rukomet

Zagrebački matadori po polufinale u Pamplonu

Vedran Stilin • subota, 08.03.2008.

Pamplona - grada poznat po festivalu "San Fermín" tijekom kojega se održava širom svijeta proslavljena utrka bikova zaslugom Ernesta Hemingwaya, nogometašima Osasune, "Utrke golih", vjetroelektranama, tvornicom dobro nam znanih vozila, u nedjelju će biti poznata samo po jednom – okršaju Portland San Antonija i Zagreb Croatia osiguranja u petom kolu druge faze Lige prvaka…

Mučenje ružnog pačeta u prvom dijelu Lige prvaka preko noći pretvoreno je u labuđi ples zbog čega upravo kao iz najljepših Andersenovih bajki gledamo preporod Červarovih igrača u najjačem svjetskom klupskom rukometnom natjecanju gdje su stigli na korak od plasmana među četiri najbolja.

Ostalo je još u 120 minuta domoći se priželjkivana dva boda kako bi najvjerojatnije Kielu, Ciudad Realu i Barceloni pravili društvo u samoj završnici. Prva prilika stiže već ovoga vikenda kada zagrebački sastav putuje na noge sjajnim Španjolcima (nedjelja, 18 sati) u čijim redovima se nalaze dva hrvatska reprezentativca (Balić i Dominiković) te sada već bivši Matošević koji također imaju prigodu uhvatiti polufinalni vlak.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Domaćom pobjedom i gostujućim bodom protiv Flensburga trenutno su na tri osvojena boda, međutim usudili bismo se reći kako su možda i najbliže polufinalu jer ostala su im još dva susreta pred svojim navijačima u kojima bi uz poželjan rasplet oni zauzeli u konačnici prvo mjesto Skupine 3.

Kao uvod pred ovaj iznimno važan ogled imali su u domaćem prvenstvu protiv neugodnog Ademar Leona kojega su svladali 35:30, a na toj utakmici vidjela se prava snaga Portlanda jer na golu je briljirao 40-godišnji Svensson (20 obrana), obranu su predvodili Juancho i Jorgensen, dok su u napadu ubojiti bili Ruesga, povratnik nakon ozljede Kjelling te uvijek na nivou naš Balić.

Nažalost ili, koliko god to ručno zvučalo, na sreću hrvatskog prvaka Dominiković nije dočekao kraj tog dvoboja jer je u 41. minuti utakmice pri jednom krivom doskoku s bolnim grimasama na licu napustio parket te postoji velika vjerojatnost da se u nedjelju ne nađe na putu zagrebačkog napada prema željenim bodovima.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

S druge pak strane Croatia osiguranje već je premašilo svoja očekivanja za ovu sezonu jer nakon slabo odrađenog prvog dijela po skupinama u nastavku Lige prvaka doslovno su za neprepoznati jer redom su u Domu sportova padali Portland, Flensburg i HSV, čime je san o polufinalu pred vratima.

Mnogi će reći kako je ključan za takav preporod europsko srebro u Norveškoj gdje su mladi dobili šansu pokazati jesu li spremni za najveće izazove, što se odrazilo na samoj igri Zagreba gdje jedan Duvnjak preuzima puno više odgovornosti na svoja leđa, Valičić u sredini izrasta u velikog igrača, već dokazani Horvat ima drskosti odlučiti utakmica, a Bičanić uz Lazarova činiti okosnicu u vanjskoj liniji.

Kada se tome još pridoda povratnik u svoje najbolje dane Džomba te uvijek borbeni i ubojiti Vori onda je jasno kako ovakav sastav nema razloga za paniku pred nijednom europskom momčadi.

Istina, puno teže je išlo na gostovanjima, nego u paklenoj atmosferi Ledene dvorane Doma sportova, međutim završni ispit ovog sastava smješten je upravo u ovih 120 minuta izvan Zagreba kada moraju sami sebi dokazati jesu li spremnu uhvatiti nesvakidašnju priliku koja im se smiješi. Pamplonski bikovi, stižu matadori iz Hrvatske…

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!