Rukomet

Sesvete iznenadile Umag

Maja Čeko • subota, 08.03.2008.

U Umagu se održava iznimno napeta završnica PH za kadetkinje. Nakon završetka igranja po skupinama, započele su i utakmice za konačni poredak. Iznenađenje su priredile rukometašice Sesveta koje su izbacile favorizirani Umag i tako će u finalu igrati protiv Lokomotive.

U skupini A, Umag je očekivano osvojio prvo mjesto sa 4 pobjede, a u skupini B, također sa 4 pobjede, prva je bila Lokomotiva. Druga mjesta osvojile su Podravka i Sesvete te su tako formirani polufinalni parovi.

U prvoj utakmici našli su se Umag i Sesvete bila je iznimno uzbudljiva i puna iznenađenja. Tako su Sesvećanke već na početku uspjele ostvariti rezultatsku prednost pred Umagom, a to nitko nije očekivao. Sesvete su od samog početka vodile u utakmici da bi pri kraju poluvremena došle do 12:8. Radi male opuštenosti, rukometašice Umaga u jednom trenutku uspjele su doći do izjednačenja, ali se Sesvete brzo vraćaju i ostvaruju novu razliku od tri gola prednosti.

Iznimno uzbudljivo bilo je na kraju kad su o prolasku u finale odlučivali sedmerci. Nakon 18:18 i prvoj seriji, o konačnom rezultatu odlučila je obrana Marije Karaule i pogodak Nikoline Grmoje za konačan rezultat 19:18 za Sesvete.

U drugoj polufinalnoj utakmici ipak nije bilo tako neizvjesno jer je Lokomotiva otpočetka postavila zahtjevan ritam Podravki i već na poluvremenu bilo je 18:6, a na kraju se razlika popela na +17 za Lokomotivu te postavila konačan rezultat 18:11.

Završnica prvenstva za kadetkinje, polufinale:

Lokomotiva – Podravka 28:11 (11:6)

Umag – Sesvete 18:19 (16:16, 6:7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!