Zimski sportovi

Vonn opet odlična

Goran Tomičić • nedjelja, 09.03.2008.

Nakon spustaškog dijela superkombinacije u Crans Montani u vodstvu je Lindsey Vonn, a najbliže su stigle Francuskinja Marchand-Arvier i Anja Pärson. Nicole Hosp je opet bila loša...

Lindsey Vonn je napravila još jedan važan korak prema osvajanju Velikog kristalnog globusa, budući da Hosp na 17. poziciji zaostaje više od dvije sekunde. U gornjem dijelu je Amerikanka bila 24 stotinke brža od Marchand-Arvier i tu prednost nije ispustila. Sredinu je odvezla agresivno i pobjegla na 84 stotinke, a u rutinski odvezenom donjem dijelu povisila je za još dvije stotinke.

Lijepo je odvezla i Marchand-Arvier, ali u slalomu će teško zadržati visoki plasman. Treće mjesto pripalo je Anji Pärson, koja je u gornjem dijelu bila tek osam stotinki sporija od Vonn, ali je u sredini izgubila 31 stotinku, a donji dio je odvezla loše i ušla je u cilj s 89 stotinki zaostatka. U slalomu velike izglede za postolje ima četvrtoplasirana Maria Riesch.

Zanimljiva će biti i borba za Mali kristalni globus u superkombinaciji, koju će odlučiti Vonn i Riesch. Amerikanka ima velike 92 stotinke prednosti, ali Riesch je mnogo bolja u slalomu.

Crans Montana, superkombinacija, spust
1. Lindsey Vonn (SAD) 1:35:09
2. Marie Marchand-Arvier (Fra) +0:86
3. Anja Pärson (Šve) +0:89
4. Maria Riesch (Njem) +0:92
5. Gina Stechert (Njem) +1:10
6. Dominique Gisin (Švi) +1:21
6. Andrea Fischbacher (Aut) +1:21
8. Emily Brydon (Kan) +1:26
9. Julia Mancuso (SAD) +1:32
9. Elisabeth Goergl (Aut) +1:32

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!