Rukomet

Sesvetama PH za kadetkinje

Maja Čeko • nedjelja, 09.03.2008.

Danas su se u Umagu odigrale posljednje utakmice PH za kadetkinje. Prvakinje su postale, gotovo pa neočekivano, rukometašice Sesveta koje su u finalu pobijedile favoriziranu Lokomotivu rezultatom 22:18...

Osim finala, danas su se odigrale i utakmice za ostala mjesta pa je tako u utakmici za peto mjesto Sinj pobijedio Đurđevac, a u utakmici za treće mjesto rukometašice Umaga bile su bolje od Podravke.

Za najbolju igračicu proglašena je Nikolina Grmoja iz Sesveta, najbolja vratarka je Marija Zeljko iz Lokomotive, a najbolji strijelac Anamarija Gugić iz Sinja s 59 pogodaka.

U najbolju sedmorku turnira izabrane su Marija Zeljko (Lokomotiva), Tea Bunić (Umag), Smilja Bušić (Lokomotiva), Azra Imamović (Umag), Marija Milić (Sesvete), Anamarija Gugić (Sinj) i Iva Kosanović (Lokomotiva). Najboljim trenerom proglašen je trener novih prvakinja, Sesveta, Branko Šebek.

Ono što je svim igračicama sigurno bio dodatni poticaj na završnici prvenstva jest i prisustvo izbornika naše kadetske ženske reprezentacije Željka Golika koji je za stranice HRS-a izjavio: "Mislim da možemo biti jako sretni svime što smo vidjeli ova četiri dana u Umagu. Organizacija samog prvenstva bila je odlična, a i kvaliteta samog rukometa na zavidnom je nivou. Radi se o djevojkama '90. godište i mlađe, a pokazale su da nema nikakve bojazni za budućnost hrvatskog rukometa."

Osim kratkog osvrta na sad već završeno PH za kadetkinje, izbornik se osvrnuo i na samu reprezentaciju: "Iako kadetska reprezentacija ove godine nema neko veliko natjecanje, neophodno je da se nekoliko puta godišnje nađemo na kontrolnim pripremama, tako da ću sutra objaviti popis od 19 reprezentativki koje će četiri dana trenirati u Labinu. Na tom popisu neće biti pet igračica (Žderić, Zeljko, Poljak, Tomas i Menalo) koje će se u Osijeku pripremati s juniorskom reprezentacijom za kvalifikacije za EP, koje će se odigrati od 21. do 23. ovog mjeseca."

Završnica prvenstva za kadetkinje:

Utakmica za 5. mjesto: Sinj – Đurđevac 25:18 (14:7)

Utakmica za 3. mjesto: Umag – Podravka 20:16 (12:8)

Utakmica za 1. mjesto: Sesvete – Lokomotiva 22:18 (14:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!