Rukomet

Težak zadatak za uzvrat

Branko Barić • nedjelja, 09.03.2008.

Lošom igrom u posljednjih deset minuta prvog četvrtfinalnog susreta Kupa pobjednica kupova protiv Cluja u Rumunjskoj, Podravka se dovela u jako tešku poziciju pred uzvrat u Koprivnici. Ukoliko žele vidjeti polufinale, Koprivničanke će za šest dana morati nadoknaditi minus od šest pogodaka razlike...

U uvodu susreta ništa nije davalo naslutiti da će se rukometašice Podravke kući vratiti teško poražene. Odlično su otvorile susret, povele čak i s 9:5, a na poluvrijeme su otišle s plus jedan (17:16). No u drugom poluvremenu dolazi do velikog pada i brojnih pogrešaka u igri, što domaćoj ekipi omogućuje da dođe do konačnih 33:27.

"Nakon 15. minute ušli smo u seriju pogrešaka, nismo mogli ništa povezati, a protivnice su prolazile kroz našu obranu kako su htjele. Nažalost, tako se prolazi u europskim utakmicama kad se svih 60 minuta ne igra konstantno, ali moramo vjerovati da smo bolji od Cluja i da možemo nadoknaditi ovaj minus i proći dalje", izjavio je nakon utakmice trener Koprivničanki Zdravko Zovko.

Svitlana Pasičnik bila je najefikasnija u redovima našeg predstavnika s osam pogodaka, od čega četiri iz sedmeraca. Pratila ju je Miranda Tatari s pet pogodaka, a Kristina Franić dodala je četiri. Lungu s deset i Senocico s osam golova predvodile su šestoplasiranu ekipu rumunjskog prvenstva do ove velike pobjede.

Uzvratni susret u Koprivnici na rasporedu je u subotu u 18 sati, pa ostaje za nadati se kako će tada, pred svojim navijačima, prvakinje Hrvatske prikazati puno bolju igru i uspjeti doći do rezultata koji će ih odvesti u polufinale...

Kup pobjednica kupova, četvrtfinale, prvi susret: U Jolidon Cluj Napoca - Podravka Vegeta 33:27 (16:17)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!