Tenis

Mirna kako i ime govori

Ivor Krapac • nedjelja, 09.03.2008.

Serena Williams dovršila je dobar posao na WTA turniru u Bangaloreu bez izgubljenog seta u nedjeljnom finalu. Subotnja polufinalna pobjeda nad sestrom Venus, koja redovito nosi posebne emocije, nije je ostavila u oblacima, bila je dovoljno mirna i koncentrirana da u završnom meču tjedna nadjača Patty Schnyder...

Susret trećepostavljene Williams i četvrte nositeljice Schnyder okončan je sa 7:5 i 6:3 u korist 26-godišnje Amerikanke, koja je ovom pobjedom povećala prednost u međusobnom omjeru na 7-3.

U prvom setu Serena je mogla proći i bez izjednačene završnice, no nije iskoristila vodstvo od 4:2 i dvije set-lopte kod 5:4, da bi potom ipak dovršila tu dionicu u svoju korist uz break u 12. gemu. U drugom setu Švicarka je uzela rani break i povela s 3:1, no u nastavku više nije osvojila ni gem.

"Ovo je vrlo velik naslov za mene obzirom da slijedi nekoliko važnih turnira", komentirala je Williams nakon dolaska do svoje 29. WTA titule u karijeri, prve ove sezone: "Propustila sam nekoliko turnira prije ovog tjedna, renking je pao, ova pobjeda mi puno znači. Nadam se da ću nastaviti igrati dobro."

Naslov u parovima uzele su trećepostavljene Kineskinje Shuai Peng i Tiantian Sun. Yung-Jan Chan i Chia-Jung Chuang, prve nositeljice s Kineskog Tajpeha, nisu opravdale ulogu favorita u finalu, Peng i Sun svladale su ih sa 6:4, 5:7 i 10:8.

WTA Bangalore, 9.3.2008., finale: S. Williams (SAD, 3) - Schnyder (Švicarska, 4) 7:5, 6:3.

Parovi, finale: S. Peng/T. Sun (Kina, 3) - Y-J. Chan/C-J. Chuang (Kineski Tajpeh, 1) 6:4, 5:7, 10:8.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!