Tenis

Querreyju premijerni naslov na Touru

Maja Giljanović • ponedjeljak, 10.03.2008.

Nepostavljeni Amerikanac Sam Querrey preokretom je u tri seta, nakon gubitka prvog protiv kvalifikanta Kevina Andersona, osvojio 436.000 dolara vrijedan turnir u Las Vegasu, ujedno svoj prvi u karijeri...

Do jučer 66. igraču svijeta (trijumfom, pak, 48. i na korak od lanjskog najboljeg rankinga karijere, 47. u kolovozu), nenaviklom na status favorita, na samom je startu, čini se, zadrhtala ruka pa je izgubio odmah prvi servis, a samim tim, s obzirom da je Anderson servirao maestralno u prvih pola sata igre ubacivši 89% prvog servisa (nakon kojih je izgubio samo četiri poena), prvi set i to s varljivih samo 6:4. Južnoafrikanac je, naime, imao čak osam break-šansi, ali je Querrey "mic-po-mic" podizao kvalitetu svog početnog udarca (pet asova).

U nastavku je, pak, pobrao plodove. Breaknuo je Andersona na 3:3 u drugom osvojivši tri uzastopna gema: "Break-lopta u drugom setu je izgleda riješila susret. Odigrao sam tri refleksna voleja i izgleda ubio mu volju za pobjedom".

U odlučujućem je, pak, setu svoju drugu pobjedu nad od ovog tjedna 121. igračem svijeta nakon lanjske pobjede na Challengeru u Sacramentu (također u tri seta) zacementirao breakom pri rezultatu 2:2 i okitio se prvim naslovom. Tim vrednijim jer je u prvom kolu prtiv francuskog veterana Sebastiena Grosjeana spasio meč-loptu.

20-godišnjak se inače priključio Nishikoriju (Delray Beach) i Stakhovskom (Zagreb) po prvi put osvojivši titulu na Tour nivou i to kao 11. Amerikanac kojem je pošlo za rukom u svom dvorištu slaviti na Channel Openu pridruživši se redom McEnroeu, Gilbertu, Agassiju, Courieru, Gambillu, Spadeji i Blakeu.

A s obzirom da je u Dubaiju trofej pobjednika podigao Andy Roddick Amerikanci su po prvi put od 1995. slavili u istom tjednu nakon Petea Samprasa u Indianapolisu i Alexa O'Briena u New Havenu.

Las Vegas, finale:
Querrey (SAD) - Anderson (JAR, q) 4:6, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!