Nogomet

Anelka: "Krivite igrače, ne Granta"

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 10.03.2008.

Nakon sramotnog poraza protiv Barnsleyja u četvrtfinalu FA kupa, na udaru navijača i javnosti našao se trener Chelseaja Avram Grant koji je i sam priznao kako ga na klupi londonskog kluba mogu spasiti samo Liga prvaka ili Premiership...

Međutim, igrači ne smatraju da je kriv (samo) izraelski trener već krivnju usmjeravaju i na sebe. Tako je u obranu trenera koji ga je doveo u siječnju stao Nicolas Anelka: "Znali smo da će biti teško jer su oni igrali za svoje živote i svi u svlačionici bili su odlučni da pobijede. Ponekad u nogometu stvari idu naopako i morate to prihvatiti".

Francuski napadač odao je priznanje i protivniku: "Barnsley je igrao dobro i ponekad se ovakvi rezultati dogode. Taktika je bila dobra. Chelsea je veliki klub i morali smo odigrati bolje."

Anelka ne dvoji na koga bi kritika trebala biti usmjerena: "Kritika mora biti usmjerena na igrače jer nismo igrali dobro i to moramo prihvatiti. Znamo da će mediji napasti menadžera, ali mi igrači znamo kada igramo dobro, što sada nismo učinili."

Grant je za Guardian izjavio: "Kada sam ja zadužen za momčad i ona izgubi od Barnsleyja, puno će se toga negativnog pisati o tomu. Momčad koja je igrala, bez obzira što je bilo dosta ozljeda, bila je dovoljno dobra da pobijedi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!