Rukomet

Odlična predstava Knezović

Ivan Ambroš • ponedjeljak, 10.03.2008.

Iako protekli europski vikend nije bio sretan za naše rukometašice, hrvatski je ugled spasila Sanela Knezović. S visokim postotkom obrana od 48 % naša je vratarka dovela svoj Dunaferr do dobrog rezultata na gostovanju kod doprvakinja Norveške...

Brasov i Larvik favoriti

Naša Podravka Vegeta nije uspjela doći do željenog rezultata na gostovanju u Rumunjskoj. No, i veliki minus od šest golova razlike, trebao bi biti nadoknadiv u Koprivnici. Pogotovo jer se Cluj nalazi tek na šestom mjestu rumunjske prvenstvene ljestvice.

Slovenski je Krim poražen kod kuće od prve ekipe rumunjskog prvenstva, Rulmentul Brasova 27:29 (13:15). Rumunjke je do pobjede vodila Neagu s 10 golova, dok je za Krim osam golova zabila oporavljena Bodnieva. Naša Dijana Golubić je u igru ušla u drugom poluvremenu i zabila dva gola.

Ni francuski Havre naše Helene Lulić nije dobro prošao na gostovanju kod Larvika gdje je poražen s 33:25 (16:12). Osam golova prednosti će biti teško nadoknaditi protiv prvakinja Norveške. 12 golova je zabila Riegelhuth, dok je naša Lulić zabila tri gola.

Brasov i Larvik su svoj posao praktično odradili u prvom susretu i favoriti su za osvajanje naslova. Nadajmo se da će se njima u polufinalu priključiti i Podravka Vegeta.

Uvjerljiva pobjeda Dinama

U četvrtfinalu Kupa EHF-a Dunaferr je ostvario dobar rezultat na gostovanju kod Byasena. Rukometašice iz Trondheima su slavile s 29:28 (17:14). Viceprvakinje Norveške su vodile tijekom cijelog susreta a najveća prednost im je bila kod rezultata 18:14. Tada je na mađarski gol stala naša Sanela Knezović i omogućila svojoj ekipi da smanji zaostatak na samo jedan gol razlike. Byasen će tako sljedeći vikend u Dunajvarosi braniti prednost od samo jednog gola.

Knezović je s 10 zaustavljenih lopti i visokim postotkom obrana od 48 % bila najbolji vratar susreta. S osam golova se istakla i njena suigračica Ferling.

Susret Metza i Itxaka završen je bez pobjednika, rezultatom 28:28 (10:15). Iako su Španjolke imale i šest golova prednosti u prvom dijelu, u nastavku su Francuskinje prešle u ofenzivu. Samo pet minuta prije kraja Metz je došao i do dva gola prednosti, koje nije znao sačuvati. S obzirom na velike oscilacije u igri obje ekipe, teško je bilo što prognozirati uoči uzvratnog susreta u Baskiji. Prvi strijelac susreta sa šest golova bila je Kisučanova, dok je naša Vesna Horaček za Metz zabila tri gola.

Siguran sudionik polufinala Kupa EHF-a je Dinamo iz Volgograda, dok će svi ostali svoju šansu morati tražiti u uzvratima.

Kup pobjednica kupova, četvrtfinale, prvi susreti:
Akaba Bera Bera – Kif Vejen 26:27
Cluj Napoca – Podravka Vegeta 33:27
Krim Mercator – Rulmentul Brasov 27:29
Larvik – Havre 33:25

Kup EHF-a, četvrtfinale, prvi susreti:
Dinamo Volgograd – SAFO Lublin 30:20
Byasen – Dunaferr 29:28
Metz – Itxako 28:28
Ikast – Elda 32:31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!