Ostali sportovi

Indijci očajavaju

Maja Giljanović • ponedjeljak, 10.03.2008.

Po prvi put od 1928. kada se indijska hokejaška (na travi) reprezentacija premijerno pojavila na Olimpijskim igrama u Amsterdamu, Indijci su propustili kvalificirati se među 12 najboljih reprezentacija svijeta ovog kolovoza u Pekingu...

Osmerostruki su olimpijski pobjednici, naime, izgubili s 2:0 od Britanaca u finalu kvalifikacijskog turnira u Čileu na kojem je, pak, samo prvoplasirani osiguravao vizu za OI.

"Ovo je naprosto katastrofa", uspio je promucati Ashok Kumar, svjetski prvak iz 1975. i sin legendarnog Dhyana Chanda, trostrukog olimpijskog pobjednika (1928., 1932., 1936.) okrivivši za debakl čelnike nacionalnog saveza: "Previše su sebi dopustili i upropastili nas. Dijelom smo i mi ostali odgovorni jer pad je bio posve očit posljednjih godina i nismo smjeli stajati postrance i gledati skršenih ruku kako nam oduzimaju nacionalni ponos".

Odgovornima već lete glave: nekolicina je članova Izvršnog odbora podnijela ostavke, a očekuje se i neopoziva ostavka izbornika Joaquima Carvalha.

Nekadašnji reprezentativac Vasudevan Baskaran, pak, u svoj mizeriji nazire i tračak nade: "Svako je zlo, kažu, za neko dobro pa se i je nadam da ćemo znati izvući pouke i krenuti s potpunom rekonstrukcijom momčadi, izjavio je kapetan generacije koja se u Moskvi 1980. okitila zadnjim indijskim olimpijskim zlatom.

Pomogao inače nije ni angažman australskog velikana Rica Charleswortha kojem su u listopadu lani, vidjevši nakon Azijskih igara u Dohi 2006. na kojima su po prvi put u povijesti promašili plasman na postolje i put na Igre, da je vrag odnio šalu, dodijelili savjetničku ulogu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!