Rukomet

Alilović presudio Barceloni

Ivan Ambroš • ponedjeljak, 10.03.2008.

U unaprijed odigranom derbiju 22. kola Asobal lige naš Mirko Alilović je sa 17 obrana zaustavio Barcelonu i vratio Ademar Leon na treće mjesto ljestvice španjolskog prvenstva.

Derbi je otvorio Laszlo Nagy golom za vodstvo Katalonaca. Domaćini su odmah potom izjednačili. Cijelo prvo poluvrijeme igralo se gol za gol, da bi prije odlaska na odmor Barcelona došla do dva gola prednosti (13:11).

U nastavku Ademar izjednačuje na 13:13 i nastavlja se rovovska bitka. Obje ekipe se izmjenjuju u vodstvu, ali nijedna ne uspijeva povesti s više od jednog gola prednosti. U 56. minuti Balazs Laluska zabija presudan pogodak za vodstvo 25:23. Jasper Noddesbo smanjuje na samo jedan gol zaostatka. U posljednjim minutama fenomenalni Mirko Alilović brani dva šuta Ikera Romera i donosi konačnu pobjedu svojoj ekipi rezultatom 25:24.

Publika u Leonu je sama izabrala igrača utakmice. Nakon posljednjeg zvižduka navijači su gromoglasno skandirali ime Mirka Alilovića, zahvalivši mu se tako na prvorazrednoj rukometnoj predstavi.

Alilović je protiv drugoplasirane ekipe Asobal lige i polufinalista Lige prvaka zabilježio impresivnih 17 obrana uz postotak obrana od 43%.

Osam golova je za Ademar zabio Laluska, a najučinkovitiji kod Barcelone je bio Romero sa sedam golova. Naš se Tonči Valčić nije upisao u listu strijelaca, dok je Venio Losert zabilježio dvije obrane (29%).

Ademar Leon se ovom pobjedom vratio na treće mjesto prvenstvene ljestvice, za koje se bori i Portland. Ukoliko Ciudad Real osvoji oba boda na gostovanju kod Teka Cantabrie, Barcelona će zaostajati tri boda za ekipom iz Manche. S obzirom da je do kraja prvenstva ostalo još samo osam kola, vrlo je moguće da je Alilović večeras presudio Barceloninim ambicijama za osvajanje naslova.

Asobal liga, 22. kolo:
Ademar Leon – Barcelona 25:24
Aragon – Teucro igra se u utorak
Valladolid – Arrate igra se u srijedu
Teka Cantabria – Ciudad Real igra se u srijedu
Antequera – Portland San Antonio igra se u srijedu
Fraikin Granollers – Naturhouse Logrono igra se u subotu
Antequera – Portland San Antonio igra se u subotu
Octavio Pilotes Posada – Keymare Almeria igra se u subotu
Torrevieja – Algeciras igra se u subotu

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!