Zimski sportovi

Najzanimljivije u superveleslalomu

Kristian Hohnjec • utorak, 11.03.2008.

Došli smo do kraja skijaške sezone. Uoči Bormija Lindsey Vonn osigurala je mali kristalni globus u spustu, te važnije kapitalnu prednost u ukupnom poretku ispred Marie Riesch. Najzanimljivija borba trebala bi biti u superveleslalomu...

Organizatore muči loše vrijeme koje ih je prisililo da otkazivanjem muškog spusta učine veliku uslugu Didieru Cucheu. Informacije zasad govore da bi se ženska najbrža disciplina trebala održati, budući da su uspjeli izvesti barem prvi trening na kojem je slavila Nadia Fanchini.

Ukoliko spusta bude, bit će to olakšavajući faktor za dominantnu glajdericu Vonn. Amerikanka uoči posljednjih utrka ima 157 bodova viška ispred Njemice Marie Riesch, u zadnje vrijeme posrnula Austrijka Nicole Hosp pala je na treće mjesto s 178 bodova zaostatka.

Premda teorija nudi mnogo mogućnosti, u praksi će Vonn jako teško prosuti prednost. I dok je pitanje malih kristalnih globusa u spustu i veleslalomu već riješeno, velika borba odvijat će se u slalomu i ponajprije superveleslalomu.

Marlies Schild u sjajnoj je poziciji da dohvati novi slalomski globus. S obzirom na 75 bodova prednosti ispred Nicole Hosp, plasman među prvih sedam teoretski bi joj osigurao titulu najbolje. Stanovite izglede ima i Tanja Poutiainen, koja ima 88 bodova manje od vodeće.

Ana Jelušić nalazi se na 11. mjestu i ako se ne dogodi neko čudo trebala bi ostati u krugu 15 najboljih, odnosno u drugoj skupini slalomašica. Nika Fleiss nalazi se na 23. mjestu.

Najzanimljivije će biti u Super G-u. Maria Riesch vodeća je s 334 boda, ima 53 manje, a u igri su još Goetschl(261) i Brydon (254).

Ukupni poredak Svjetskog kupa
1. Lindsey Vonn (SAD) 1263
2. Maria Riesch (Njem) 1106
3. Nicole Hosp (Aut) 1085
4. Elisabeth Goergl (Aut) 992
5. Marlies Schild (Aut) 980
6. Anja Pärson (Šve) 955
7. Julia Mancuso (SAD) 902
8. Renate Goetschl (Aut) 709
9. Tanja Poutiainen (Fin) 704
10. Denise Karbon (Ita) 619
...
41. Ana Jelušić (Hrv) 135
...
60. Nika Fleiss (Hrv) 81
.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!