Košarka

Zadrani s prednošću u Valenciju

Sanja Čalić • utorak, 11.03.2008.

Košarkaši Zadra na uzvrat osmine finala Uleb kupa u Valenciju nose prednost od pet poena. Iako su mogli i s osjetnijom prednosti na uzvrat, Zadrani mogu biti zadovoljni obzirom da je Pamesa u posljednjoj minuti prijetila, no trica Pankracija Baraća donijela im je nikako loših pet poena viška...

U vrlo izjednačenoj prvoj četvrtini, koju je obilježila prava kanonada trica (postignuto ih je čak deset) otvorio je Zadar košem Gečevskog stvorivši si minimalnu prednost koju je uspijevao održavati u svojim rukama u prvih deset minuta. Iako je Milojević jednom od svoje dvije trice u trećoj minuti susreta samo nakratko Pamesu doveo u vodstvo (7:8), vrlo je dobro na zadarskoj strani u susret ušao Stallworth koji je sa svojih 11 poena u prvoj dionici, od čega su tri bile trice, bio i najzaslužniji za vodstvo Zadra od četiri poena na ulasku u drugu četvrtinu (28:24), što je bila i najveća prednost koju je ijedna momčad uspjela u ovoj fazi ostvariti.

Slika 2 od 3.
Foto: Sebastian Govorčin

Vezane vijesti

Na početku druge četvrtine stvari nisu krenule dobro po Zadar, budući da je najprije tehničku pogrešku dobio Brewer, a potom je već u 13. minuti Johnson bio opterećen trima osobnim pogreškama, no sjajnu je reakciju Aco Petrović dobio od svojih centara, kako u napadačkom dijelu, tako i u obrani.

Slika 1 od 2.
Foto: Sebastian Govorčin

Lalić i Macura doveli su svoju momčad u 16. minuti ponovno u vodstvo, a na njihovu se igru nadovezao i Barać. On je u igru ušao umjesto Johnsona te je svojim uzastopnim koševima udvostručio prednost domaće momčadi (42:34) koja je pozitivan rezultat održala i do odlaska na odmor (46:40).

Slika 3 od 4.
Foto: Sebastian Govorčin

U trećoj se četvrtini razigrao i kapetan Gečevski koji je tricom u 24. minuti doveo Zadrane ponovno na plus osam, no već mu je u sljedećem napadu istom mjerom uzvratio Williams koji je svojim dvjema vezanim tricama uvelike smanjio Pamesin zaostatak (55:53). Zadrani su ipak serijom 7:0 koju je zaključio Macura osigurali prednost od devet poena uoči ulaska u posljednju dionicu (64:55).

Iako je Zadar bio sve bliži vrlo značajnoj pobjedi pred ponovno sjajnom podrškom svojih navijača, momčad Pamese nije se s tim složila te je serijom 11:2 kojom je izjednačila rezultat uvela mnogo neizvjesnosti u završnicu. Posljednja je četvrtina, kao i u prethodnom susretu s Vojvodinom, vrlo lako ponovno mogla biti kobna po Zadrane , budući da su do 38. minute ubacili tek dva poena, no Pamesa nije uspjela stvoriti vodstvo veće od pola koša (68:69), te su Zadrani susret zaključili dvjema tricama, onima Gečevskog i Baraća za konačni rezultat (74:69).

Najučinkovitiji igrač u redovima Zadra bio je Stallworth (19 poena, četiri skoka, tri asistencije), a usprkos problemima s temperaturom sjajnu je partiju pružio i Macura koji je ostvario i double-double učinak (12 poena, 11 skokova). U momčadi Pamese najviše se istaknuo Williams (19 poena, tri skoka, tri asistencije), dok je naš reprezentativac Stanko Barać na parketu proveo 11 minuta tijekom kojih je upisao četiri poena i jedan skok.

Uleb kup, osmina finala: Zadar – Pamesa Valencia 74:69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!