Nogomet

Englezi opet rastužili San Siro

Marin Vuković • utorak, 11.03.2008.

Pobjedi s Anfielda Liverpool je dodao i slavlje na San Siru i zasluženo zauzeo posljednje slobodno mjesto u četvrtfinalu Lige prvaka. Interove nade živjele su do 50. minute kada je isključen Nicolas Burdisso, a gosti su iskoristili brojčanu prednost i vodeću momčad talijanskog prvenstva ispratili iz elitnog europskog natjecanja.

Inter nije uspio proslaviti stoti rođendan plasmanom među osam najboljih europskih momčadi, u osmini finala zaustavio ih je Liverpool i baš poput Arsenala prije tjedan dana uzdignute glave napustio velebni San Siro. Planovi talijanske momčadi da početnim pritiskom i ranim pogotkom uliju "vodu u uši" Redsima ipak se nisu ostvarili, Liverpool je izdržao sva iskušenja koja su pred njih postavili Ibrahimović i društvo i zasluženo postao četvrtom engleskom momčadi u četvrtfinalu Lige prvaka.

Da će ovo ipak biti nešto drukčija utakmica od one na Anfieldu, gdje je Inter u ranoj fazi utakmice ostao brojčano inferioran te se bio prisiljen grčevito braniti do posljednjeg sučeva zvižduka, već je u osmoj minuti najavio Julio Cruz vrlo lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora, kojeg Jose Reina vrhovima prstiju izbacuje u korner. Početni pritisak Intera trajao je dvadesetak minuta, no Liverpool je koncentriranom i strpljivom igrom čekao svoju priliku.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Trenutak dekoncentracije domaće obrane Redsi su dočekali u 28. minuti. Pred svojim se šesnaestercem pokliznuo Esteban Cambiasso, poklonio loptu Fernandu Torresu, a ovaj iz teške pozicije s lijeve strane pucao ravno u vratara Intera. Nepune dvije minute kasnije Ibrahimović je režirao najbolju priliku Intera u prvome dijelu. Sjajnom asistencijom uposlio je Cruza, a ovaj se našao oči u oči s Reinom i pucao pored gola.

Do odmora bilježimo po jednu priliku sa svake strane. Prvu je pred vratima Intera "zakuhao" Maicon neobjašnjivo poklonivši loptu Dirku Kuytu čiji udarac nije dovoljno dobar. Maicon se potom iskupio lijepim prodorom i dodavanjem za Cruza, čiji još ljepši pokušaj petom brani danas vrlo sigurni Reina.

Interovi planovi da u drugom poluvremenu pojača pritisak pretrpjeli su težak udarac već u 50. minuti. Zbog opasnog starta na Leivi Nicolas Burdisso dobiva drugi žuti karton i gura svoju momčad u naizgled bezizlaznu situaciju. Usprkos brojčanoj nadmoći Liverpoola, pitanje je kojim bi ishodom završila ova utakmica da je Ibrahimović u 57. minuti iskoristio iznenadni poklon Martina Škrtela. Švedski se reprezentativac ni kriv ni dužan našao oči u oči s Reinom i poslao loptu samo nekoliko centimetara pored gola.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Bio je to ipak "labuđi pjev" domaće momčadi, kojoj je u 63. minuti svaku nadu u prolaz uništio sjajni Fernando Torres. Primio je loptu na rubu kaznenog prostora i majstorskim udarcem iz okreta pogodio bliži kut Interova gola. U tom trenutku postalo je jasno da su za prolaz u četvrtfinale Interu potrebna čak četiri pogotka, zadatak kakvog bi teško ostvarili čak i u slučaju da je brojčana premoć na strani domaćina.

Obeshrabrenom Interu ponestalo je nade, a s njom je nestala i odlučnost da se u nastavku utakmice pokuša nešto učiniti. Redsi su znalački priveli utakmicu kraju i pridružili se svojim suparnicima iz Premier lige u borbi protiv ostatka Europe. Engleska "velika četvorka" s velikim će nestrpljenjem dočekati ždrijeb koji je na rasporedu u petak, kada će svih osam sudionika četvrtfinala saznati svoje protivnike.

Liga prvaka, osmina finala, 11.03.2008:
Inter - Liverpool 0:1 (0:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!