Košarka

Girona slavila u Vršcu

Kristian Hohnjec • utorak, 11.03.2008.

Njemački Artland pomalo iznenađujuće bio je bolji od Unicsa, no prednost od dva poena nije veliki kapital pred uzvrat u Kazanu. Hemofarm je sve izglede praktički prokockao već u prvom susretu s Gironom, a prolaz dalje trebao bi biti formalnost za Dinamo iz Moskve i Turow...

Moskovski Dinamo napravio je većinu posla već u Sofiji pobijedivši domaći Lukoil Academic 89:75. "Postigli smo vrlo dobar rezultat za sljedeći susret. Ova pobjeda dat će nam samopouzdanje za uzvratnu utakmicu kao i za rusko prvenstvo", mišljenja je trener Moskovljana Svetislav Pešić. Glavni protagonisti bili su Henry Domechant (18 koševa) i Robertas Javtokas (12 poena, 13 skokova).

Iznenađenje je priredio poljski Turow slavivši u Kijevu s čak 12 koševa prednosti (71:59). David Logan (25 koševa) i Thomas Kelati (22 poena) bili su najvažniji ljudi Saše Filipovskog. Naš Marin Han nije ulazio u igru, dok je za domaćina Vladimir Krstić u 15 minuta ostao bez poena, skoka i asista uz tri promašene trice.

Hemofarm je u Vršcu dočekao španjolsku Gironu s velikim nadanjima, a susret se okončao slavljem Katalonaca 80:71. Sjajni Marc Gasol (19 koševa, sedam skokova, šest asista) ovaj je put imao odličnu potporu u Victoru Sadi (13 poena, sedam dodavanja, sedam skokova) i Branku Cvetkoviću (15 koševa).

Sama pobjeda Artlanda nad skupim Unicsom mali je podvig (80:78), no Nijemci neće biti previše radosni budući da su u drugom poluvremenu imali i 15 razlike. Terrance Thomas (17 koševa) bio je najbolji igrač domaćina, dok je kod Rusa prednjačio Litavac Darjuš Lavrinović (23 poena, osam skokova).

Uleb Cup, prvi susreti, osmina finala: Lukoil Academic - Dinamo Moskva 75:89; Kijev - Turow 59:71; Hemofarm - Girona 71:80; Artland - Unics 80:78.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!