Nogomet

Bilić: "Nema većeg užitka od Hrvatske"

Tomislav Pacak • četvrtak, 13.03.2008.

Englezi su se proteklih dana ponovno raspisali o Slavenu Biliću kao kandidatu za neke trenerske klupe u Premiershipu, uvjereni valjda da je vođenje West Hama veća privilegija nego vođenje hrvatske reprezentacije. Hrvatski izbornik dao im je jasno do znanja da trenutno razmišlja isključivo o svojoj aktualnoj momčadi...

Upravo je nevjerojatno da Englezi uopće dovode u pitanje bi li Bilić mogao preuzeti neki klub u Premiershipu čak i prije Eura. Tako su, primjerice, o njegovom preuzimanju West Hama pisali kako Bilić "vjerojatno" nije dostupan prije Eura; taj "vjerojatno" mogu zaboraviti, jer jasno da nema nikakve šanse da Bilić tri mjeseca prije Europskog prvenstva preuzme neki klub.

Biliću, dakako, godi zanimanje klubova iz Engleske, ali ga ujedno silne špekulacije i smetaju, što je izjavio za britanski BBC Radio 5: "Počašćen sam vidjeti u novinama da su neki klubovi zainteresirani za mene. No s druge strane to mi ide na živce jer imam svoj posao i ne razmišljam o napuštanju istoga. Stopostotno sam fokusiran na svoj posao s Hrvatskom."

Englezi se vole vraćati na Bilićevu izjavu prošlog studenog kako mu je san biti menadžer u Premiershipu: "Neću nikada uživati u poslu više nego što uživam kao izbornik Hrvatske i iznimno sam ponosan na taj posao."

Engleze je, jasno, zanimalo i kako je Bilić doživio Eduarda nakon što mu je Martin Taylor teško slomio nogu: "Eduardo je ok, premda je teško ozlijeđen. Bio sam s njim prošli petak i napreduje, ali još uvijek je rano. No uvjeren je - tako je snažan u glavi, sjajan je karakter i sjajan momak - i ja sam uvjeren da će se vratiti bolji nego što je bio."

Bez obzira na težinu Duduove ozljede, Bilić se ne slaže s predsjednikom Fife Seppom Blatterom da bi trebalo doživotno zabraniti nogomet pojedincima: "Klizeći startovi vrlo su bitan dio igre. Nogomet je čvrsta igra i mora biti takva. Slažem se da moramo zaštiti igrače od teških ozljeda, poput Eduardove, ali ako se zabrane klizeći startovi, najveći gubitnik bio bi nogomet."

Novinare Daily Telegrapha je pak zanimalo hoće li novac Biliću biti presudan kada će birati iduću posao: "Mislim da bi bilo glupo gledati što će biti nakon Eura. U nogometu morate uživati, biti spremni na svakakvu situaciju, ali ne možete plranirati. Novac je bitan svakome. Ali prva stvar će biti šesto čulo, što zaista osjećam te ambicija potencijalnog kluba ili nacionalne momčadi."

Hrvatski izbornik još je jednom naglasio ono najvažnije: "Ne kažem da ću napustiti mjesto izbornika, zaista jako uživam u tomu. Nikad nisam uživao u poslu kao s Hrvatskom. Nije baš da gledam kako otići s te pozicije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!