Nogomet

UEFA istražuje Križančev Zenit

Maja Giljanović • četvrtak, 13.03.2008.

UEFA je otvorila istragu vezanu za rasističke uvrede kojima su navodno nogometaši Marseillea bili izvrgnuti na jučerašnjem gostovanju u Sankt Peterburgu u sklopu uzvrata osmine finala Kupa UEFA...

"Trn u oku" Zenitovih navijača prvenstveno je, izvještavaju neutralni mediji, bio Ronald Zubar, tamnoputi Francuz porijeklom s Gvadalupe, a UEFA će se po riječima glasnogovornika Williama Gaillarda osloniti na izvještaj delegata koji se očekuje u roku od 48 sati.

Ukoliko se, pak, utvrdi da je do vrijeđanja po rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i(li) inim osnovama doista došlo, Disciplinska komisija će o sankcijama razglabati na sljedećem zasjedanju, 20. ožujka. U članku 11 Pravilnika, naime, stoji da je klub čiji navijači se upuste u "sramotno vrijeđanje ljudskog dostojanstva" podložan različitim kaznama, od novčanih globi do suspenzije domaćeg travnjaka.

Zenit je inače na svom Petrovskom stadionu nadoknadio 3:1 prednost Francuza iz Marseillea i ukupno je s 3:3 zahvaljujući golu u gostima izborio prolaz dalje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!