Rukomet

Pasičnik optimistična za uzvrat

Maja Čeko • četvrtak, 13.03.2008.

Svitlana Pasičnik, jedna od najvažnijih karika Podravke, ali i naše reprezentacije, uoči uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa pobjednica kupova u Koprivnici sa Jolidon Clujom, za stranice HRS-a ispričala je svoje viđenje prošle utakmice i njena očekivanja za dalje...

Podravka nas je sve nemalo iznenadila nakon što se iz Rumunjske vratila sa šest golova zaostatka. Zadnjih deset minuta igra se uspjela raspasti, dogodile su se brojne greške i sad će trebati loviti zaostatak.

U redovima Podravke najviše se s osam pogodaka istaknula Svitlana Pasičnik, koja nakon onakve prve utakmice ipak smatra da je u uzvratu sve moguće: "Mislim da ta prednost nije nedostižna. Moramo biti koncentrirane svih 60 minuta, posebno u obrani. Mi smo u Rumunjskoj odigrale solidno u napadu, zabile smo 27 golova, što za gostujuću utakmicu nije malo. Sve u svemu, obrana je ključ uspjeha."

Govoreći o samoj utakmici u kojoj je Podravka ipak bila favorit, Pasičnik kaže: "Ne znam ni sama što nam se dogodilo. Došlo je do pada koncentracije, promašile smo par zicera, niti u obrani nismo odigrale kak' spada. Ipak, mislim da šest razlike za njih nije realan odraz snaga na terenu, ali, evo, dogodilo se."

O Cluju kao ekipi Svitlana je izjavila: "Vidi se da su dobra, školovana ekipa. Igraju zaista dobar rukomet, ali mislim da možemo igrati s njima. Uostalom, to smo pokazale i kod njih, kada smo dobar dio utakmice bile bolje."

Kako se često nakon ovakvih poraza, bilo to Zagreba (u muškom dijelu prvenstva) ili Podravke, priča o slabosti naše rukometne lige u kojoj Podravka, realno gledajući, zaista dominira i završava utakmice s velikom razlikom, Svitlana je izjavila: "Recimo, rumunjsko prvenstvo dosta je jače od hrvatskog. Ima još dosta rumunjskih ekipa koje igraju u europskim natjecanjima, tako da i Cluj ima puno jačih utakmica u sezoni od nas. Mi samo protiv Lokomotive imamo jače provjere, ali, ipak, za europske utakmice ne bi nas trebalo posebno motivirati, tako da se nadam kako ćemo u subotu odigrati dobru utakmicu, zaboraviti na sve ono iz prvog susreta i nadoknaditi minus od šest golova. Treba samo dati sve od sebe i bit će sve u redu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!