Nogomet

Benzema i dalje na Gerlandu

Maja Giljanović • četvrtak, 13.03.2008.

Francuski reprezentativac Karim Benzema produžio je trenutno važeći ugovor sa šesterostrukim uzastopnim francuskim prvakom Lyonom i po novom će na Gerlandu, barem u načelu, ostati do 2013. godine...

Još je jedna godina, pak, ostavljena u rezervi, a o financijskom se aspektu ni igrač ni predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas nisu podrobnije izjašnjavali. Aulas je, naime, samo kratko izjavio: "Radi se o pristojnom novcu, ali svi mi zarađujemo po zaslugama. Mogu samo reći da smo učinili sve kako bi Karima i dalje" (a stigao je još kao devetogodišnji dječačić) "zadržali u klubu i ne žalim ni centa kojeg ćemo na njega potrošiti."

Benzemu su posljednjih mjeseci povezivali s najvećim europskim klubovima iz redom Engleske, Italije i Španjolske, a činilo se da je upravo Fergusonov United, koji je Lyonu pripriječio put u Ligi prvaka, najjače zagrizao. Zovu novca 20-godišnjak je na koncu odolio odlučivši se ostati kući: "Lyon je moj dom. Tu mi je obitelj, suigrači su mi, pak, poput braće, navijači me vole i ne vidim razloga eventualnom odlasku. Jednom da, ali u bliskoj budućnosti ne."

S Lyonom je inače Benzema osvojio tri naslova prvaka, četvrti se smiješi obzirom na šest bodova prednosti nad drugoplasiranim Bordeauxom deset kola prije kraja, ali su mu na umu još veće stvari: "Dvostruka kruna ove sezone je prvi cilj, ali ono na što zapravo svi zajedno pucamo je naslov europskog prvaka."

Francuski je, devet puta od debija protiv Austrije lani, reprezentativac ove sezone u dresu Lavova jedini odigrao svih 28 prvenstvenih utakmica, ukupno je u svim natjecanjima zabio 27 puta, a sa 17 je prvenstvenih golova ujedno i prvi strijelac Le Championnata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!